ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Εξετάσεις δικηγόρων στις 31 Μαρτίου 18/3/09


Αθήνα 18.3.2009, 20:01
Εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων περιόδου Μαρτίου 2009 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους, οι οποίες θα διενεργηθούν στις έδρες των Εφετείων της χώρας, ανακοινώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ως ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσουν τα μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών στις έδρες των Εφετείων και σε ώρα που θα ορισθεί από τους Προέδρους αυτών, προκειμένου να προβούν στον έλεγχο των υποβληθέντων δικαιολογητικών των υποψηφίων, ορίσθηκε η Τρίτη 31 Μαρτίου 2009.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι κατέχουν πτυχίο του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Ελληνικού ή αλλοδαπού αναγνωρισμένου ομοταγούς Πανεπιστημίου και έχουν συμπληρώσει πρακτική άσκηση δεκαοκτώ μηνών σε δικηγόρο, μέχρι την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού.

Οι υποψήφιοι πρέπει, το αργότερο μέχρι την προηγουμένη της ημέρας έναρξης των εξετάσεων, να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Γραμματέα της Εξεταστικής Επιτροπής με τα εξής δικαιολογητικά:
α) πιστοποιητικό άσκησης,
β) πιστοποιητικό από το μητρώο αρρένων και όταν πρόκειται για
γυναίκες, από το δημοτολόγιο,
γ) πανεπιστημιακό πτυχίο ή ανάλογο
πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου,
δ) αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης περί μη υπάρξεως καταδίκης για κάποιο από τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 26 του Κώδικα Δικηγόρων,
ε) προκειμένου περί αρρένων, πιστοποιητικό του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου τύπου Α΄ ότι εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή πήραν νόμιμη απαλλαγή ή τελούν νομίμως εκτός στρατεύματος,
στ) υπεύθυνη δήλωση περί μη υπαγωγής τους στις περιπτώσεις των άρθρων 26,62 και 63 του Κώδικα Δικηγόρων και
ζ) γραμμάτιο κατάθεσης χρηματικού ποσού ως εξέταστρων στο Ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου της έδρας του Εφετείου, καθοριζόμενου με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved