ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
887 συμβάσεις γιατρών - οδοντιάτρων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ 26/5/09


Αθήνα 26.5.2009, 23:32
Με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 952/21/6/2009, εγκρίνεται η σύναψη 887 συμβάσεων μίσθωσης έργου με γιατρούς και οδοντιάτρους από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Για την έκδοση της απόφασης ελήφθησαν υπόψη οι "άμεσες και επιτακτικές ανάγκες παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους
του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σε διάφορες περιοχές της χώρας".

Σύμφωνα με την απόφαση, η σύμβαση συνάπτεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών, εντός του οποίου πρέπει να περατωθεί το ανωτέρω έργο, λύεται με την ολοκλήρωση του έργου και η διάρκεια της δεν μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες, με την συμπλήρωση των οποίων λήγει αυτοδικαίως χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις.

Το Ίδρυμα θα δύναται να προβαίνει σε αντικατάσταση των συμβαλλομένων ιατρών και οδοντιάτρων, όταν οι συμβάσεις τους καταγγέλλονται για οποιαδήποτε λόγο, για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της καταγγελλόμενης σύμβασης, εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις, υπό τον όρο να μην υπερβαίνουν οι εν λόγω γιατροί και οδοντίατροι τους 887)συνολικά.

Οι ιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από τους συμβαλλόμενους ιατρούς και οδοντιάτρους από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης στα ιατρεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή στο ιδιωτικό τους ιατρείο, για 27 ώρες την εβδομάδα. Το ωράριο θα είναι ελαστικό ή μη και θα συμφωνείται από το συμβαλλόμενο ιατρό ή οδοντίατρο και το προϊστάμενο διεύθυνσης της οικείας υγειονομικής υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Η συνολική αμοιβή κάθε ιατρού ή οδοντιάτρου ορίζεται σε 21.600,00 € μικτά
και θα καταβάλλεται με την παράδοση του έργου ή τμηματικά ως δεδουλευμένα, ανεξαρτήτως περιστατικών, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση που οι ιατρικές υπηρεσίες παρέχονται σε προβληματικές ή παραμεθόριες περιοχές, όπως αυτές χαρακτηρίζονται με τις ισχύουσες διατάξεις, ή όπου δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορεί με απόφαση του Διοικητή του Ιδρύματος να καταβάλλεται μεγαλύτερη αμοιβή.

Οι συμβαλλόμενοι ιατροί και οδοντίατροι αναλαμβάνουν το έργο της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας και τους κανονισμούς του Ιδρύματος. Σε περίπτωση απουσίας του, ο συμβαλλόμενος ιατρός ή οδοντίατρος δεν δικαιούται αμοιβής, οφείλει δε να ενημερώνει εγκαίρως τον οικείο προϊστάμενο διεύθυνσης, ο οποίος εκδίδει απόφαση αναστολής της σύμβασης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

To IKA - ETAM δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση πριν από τη λήξη της χωρίς την υποχρέωση καταβολής οποιασδήποτε αποζημίωσης εάν:
1. ο συμβαλλόμενος ιατρός ή οδοντίατρος παραβεί οποιονδήποτε από τους ουσιώδεις όρους της σύμβασης
2. παύσει να παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Ο συμβαλλόμενος ιατρός ή οδοντίατρος υποχρεούται να παρέχει τις υπηρεσίες του για ένα μήνα μετά την υποβολής της γραπτής του παραίτησης, εκτός εάν αυτή γίνει νωρίτερα δεκτή από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Με τη λύση της σύμβασης ή την για οποιονδήποτε λόγο καταγγελία της, ο ιατρός ή οδοντίατρος οφείλει να παραδώσει τα συνταγολόγια και λοιπά στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved