ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις σε ΕΕ και Διεθνείς Οργανισμούς Επιστροφή    
Θέσεις στελεχών σε ΟΠΕ, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και ΚΕΠΕ 16/11/09


Αθήνα 16.11.2009, 20:45
Τρεις προσκλήσεις για την κάλυψη θέσεων στελεχών στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου, στην Μόνιμη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, δημοσιοποίησε η κυβέρνηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.opengov.gr.

Αναλυτικά:

* Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκηρύσσει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ ΑΕ).

Ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα, όπως ορίζονται για τους Διευθύνοντες Συμβούλους όλων των ΔΕΚΟ στο άρθρο 3 παρ. 9 του ν.3429/2005, είναι τα εξής: Ο διευθύνων σύμβουλος πρέπει να είναι τουλάχιστον πτυχιούχος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής και να έχει τουλάχιστον πενταετή εμπειρία σε θέση σημαντικής ευθύνης και απαιτήσεων στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.
Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 19 Νοεμβρίου 2009.

* Το υπουργείο Oικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας προκηρύσσει θέσεις στη Μόνιμη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι θέσεις αφορούν τη συγκρότηση της 9Β Μόνιμης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (ΚΥΑ Π1/240/23.1.2008/ΦΕΚ 128 Β 29.1.2008, όπως ισχύει), η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο και τέσσερα Μέλη, οριζόμενα από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Επίσης προβλέπονται αναπληρωτές του Προέδρου και των τεσσάρων Μελών.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής προέρχονται από τον Ιδιωτικό, τον Δημόσιο ή τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από τις διατάξεις του Ν. 1256/1982.

Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με την απόφαση Π1/5363/31-12-2008 (ΦΕΚ 20/Β/7-1-2009), πρέπει να είναι Διπλωματούχος Μηχανικός ή Οικονομολόγος ΑΕΙ ή Ιατρός ή Βιολόγος ή Γεωτεχνικός ή Πτυχιούχος ΑΕΙ ειδικός σε θέματα έρευνας αγοράς κοστολόγησης και τιμολόγησης.

Τα μέλη, όπως ερμηνεύεται από την Κ.Υ.Α. 2/43446/0022 (ΦΕΚ 1491/Β/23-7-2009), πρέπει να έχουν ανάλογες με το αντικείμενο της επιτροπής ειδικότητες.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή είναι αρμόδια για τον έλεγχο της προϋπολογισθείσας αξίας των προς προμήθεια ειδών των φορέων με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και πριν την ένταξή τους στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών, για θέματα έρευνας αγοράς τιμών και κόστους διαφόρων ειδών και πριν την κατακύρωση, των οποίων οι προμήθειες εκτελούνται από την Διεύθυνση Τροφίμων, Χημικών και Κλωστοϋφαντουργικών Ειδών της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών (Γ.Γ. Εμπορίου).

Η θητεία της Επιτροπής είναι ετήσια. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 19 Νοεμβρίου 2009.


* Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκηρύσσει τη θέσεις προέδρου και μελών του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών).

Το ΚΕΠΕ διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τον Επιστημονικό Διευθυντή και από τέσσερα μέλη εγνωσμένου κύρους και επιστημονικής ειδίκευσης σε θέματα αρμοδιότητας αυτού.

Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ διορίζεται με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας τριών ετών, καθηγητής ελληνικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει συγγενή προς το επιστημονικό αντικείμενο του Κέντρου ειδικότητα ή επιστήμονας εγνωσμένου κύρους και ερευνητικής εμπειρίας περί το επιστημονικό αντικείμενο του Κέντρου, που κατέχει τον απαιτούμενο διδακτορικό τίτλο για το διορισμό σε θέση καθηγητή ΑΕΙ.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου. Τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. διορίζονται με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θητεία διάρκειας τριών ετών, δυνάμενη να ανανεώνεται.

Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 23 Νοεμβρίου 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved