ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις Ιατρών Επιστροφή    
Διευκρινήσεις για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.3.2020, 18:17

Διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού άνευ ειδικότητας στα δημόσια νοσοκομεία δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Οι προσλήψεις του προσωπικού αυτού, τις οποίες παρουσίασε ήδη η Proslipsis, προβλέπονται στο άρθρο 46 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ης Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ 68 Α').

Αναλυτικά, το υπουργείο διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Δικαίωμα άμεσης πρόσληψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν οι ιατροί, των οποίων οι αιτήσεις τους εκκρεμούν στις λίστες αναμονής, κυρίως για τις ειδικότητες της Εσωτερικής Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας, Ακτινολογίας, Παιδιατρικής, και παράλληλα πληρούν τις προϋποθέσεις τοποθέτησης (έκδοση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιητικό εκπλήρωσης του προκαταρκτικού σταδίου ειδίκευσης, αν απαιτείται κλπ).

Δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατροί, οι φάκελοι των οποίων έχουν αποσταλεί στο υπουργείο για τοποθέτηση και συνεπώς βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης για ειδίκευση. Proslipsis.gr

2. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που διαθέτουν κενές θέσεις ειδικευομένων ιατρών οποιασδήποτε ειδικότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι οποίες δεν πρόκειται να καλυφθούν στο προσεχές διάστημα, οφείλουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών και των Περιφερειακών ενοτήτων, να προβούν άμεσα σε επικοινωνία με τους ανωτέρω ιατρούς, ώστε να τους ενημερώσουν σχετικά και να συνάψουν σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με τους ενδιαφερόμενους, ανώτατης διάρκειας τεσσάρων μηνών. H ενημέρωση των ιατρών θα γίνεται τηρώντας –στο πλαίσιο του εφικτού- τη σειρά προτεραιότητας στις λίστες αναμονής.
 Proslipsis.gr
3. Λόγω του κατεπείγοντος και μετά την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί που θα προσέλθουν από μόνοι τους στα νοσοκομεία και πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, συνάπτουν άμεσα σύμβαση και τοποθετούνται σε κενή οργανική θέση ειδικευομένου οποιασδήποτε ειδικότητας.

4. Για την ανάληψη υπηρεσίας, οι ιατροί οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 7 της αρ. Α2δ/Γ.Π.οικ.9106/2016 (ΦΕΚ 314 Β') υπουργικής απόφασης. Το χρονικό διάστημα που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δεν προσμετράται ως χρόνος ειδίκευσης. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved