ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις Ιατρών Επιστροφή    
Πρόσληψη ιατρικού και άλλου προσωπικού στις Υπηρεσίες Ασύλου με υπόσχεση μονιμότητας

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.2.2021, 00:55

Όταν σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα προσλαμβάνεται προσωπικό για απασχόληση δύο ετών με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα δύο έτη, τότε εγείρονται βάσιμες υπόνοιες μονιμοποίησης. Εδώ την καταφέρνουν «εθελοντές» σχολικοί φύλακες!

Ανάλογες προσλήψεις ιατρών και άλλου προσωπικού (δεν καθορίζεται ποιό) στις Υπηρεσίες Ασύλου προβλέπονται στο άρθρο  τεσσαρακοστό έκτο του προχθεσινού νόμου 4771|2021 για τη Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α' αρ. 16|2021.

Αναλυτικά προβλέπονται τα εξής:

«1. Για την κάλυψη των έκτακτων και άμεσων αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών, λόγω της πανδημίας του
κορωνοϊού COVID-19, στους οργανωμένους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών, ήτοι τις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κ.Υ.Τ.), τις Δομές Προσωρινής Υποδοχής, Δομές Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο και τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.), στις Υ.Πε. εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας των οποίων λειτουργεί καθένας από αυτούς, δύναται να προσλαμβάνεται ιατρικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
2. Το προσωπικό προσλαμβάνεται ως επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για δύο (2) έτη και δυνατότητα παράτασης στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών.
3. Το ιατρικό προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με το άρθρο 21 του ν. 3580/2007 (Α’ 134). Σε χώρους όπου έχουν εξαντληθεί οι υποψήφιοι επικουρικοί ιατροί από τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς καταλόγους των Υ.Πε., το προσωπικό του πρώτου εδαφίου δύναται να προσλαμβάνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 (Α’ 63). Το εν λόγω προσωπικό λαμβάνει τις αποδοχές των επικουρικών ιατρών, όπως αυτές καθορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 139 του ν. 4472/2017 (Α’ 74).
4. Το λοιπό επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 10 του ν. 3329/2005 (Α’ 81).
5. Όλες οι δαπάνες μισθοδοσίας του παρόντος καλύπτονται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ο νόμος 4771|2021 δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α' αρ. 16|2021.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved