ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Η προκήρυξη της χρονιάς με 2.939 τακτικές θέσεις σε νοσοκομεία και ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (30/10)


Αθήνα 30.10.2005, 15:36
Την προκήρυξη της χρονιάς επεξεργάζεται αυτόν το καιρό το ΑΣΕΠ. Εκτιμάται ότι θα εκδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου και θα προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας συνολικά 2.939 θέσεων τακτικού προσωπικού σε νοσοκομεία και φορείς υγείας και στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Τις θέσεις στα νοσοκομεία τις παρουσίασε ήδη η Proslipsis από τις 16 Ιουλίου.

Ειδικότερα, προβλέπεται η πλήρωση σε νοσοκομεία και φορείς υγείας 613 θέσεων επιστημονικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και 84 θέσεων διοικητικού προσωπικού. Στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα πληρωθούν 1.705 θέσεις υγειονομικού προσωπικού και 537 διαφόρων ειδικοτήτων. Τις θέσεις των νοσοκομείων μπορείτε βρείτε σε άλλες σελίδες της Proslipsis (πατώντας εδώ), ενώ αυτές του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο αριθμός των θέσεων ενδέχεται να αυξηθεί κατά 639, αν το ΙΚΑ αποφασίσει τελικά να καλύψει με τη συγκεκριμένη προκήρυξη ισάριθμες θέσεις διοικητικού προσωπικού, που ήδη έχουν εγκριθεί με την πρόβλεψη να καλυφθούν μέσω γενικού γραπτού διαγωνισμού. Επειδή όμως τέτοιος διαγωνισμός δεν πρόκειται να διεξαχθεί τουλάχιστον κατά το προσεχές εξάμηνο, καθώς στο ΑΣΕΠ δεν έχει υποβληθεί κανένα ανάλογο αίτημα από φορέα, το ΙΚΑ ενδέχεται να τις εντάξει στην εν λόγω προκήρυξη, προκειμένου να επισπεύσει την πρόσληψη (το ΑΣΕΠ αναμένει την απάντηση του). Κάτι ανάλογο έγινε και με τις 84 θέσεις διοικητικού προσωπικού του υπουργείου Υγείας, που επίσης εντάχθηκαν στην προκήρυξη αν και αρχικά προβλέπονταν να καλυφθούν με γραπτό διαγωνισμό.

Οι 2.939 θέσεις θα καλυφθούν με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 18 του ν. 2190/94. Υπενθυμίζεται ότι τον συγκεκριμένο νόμο, όπως ισχύει σήμερα, παρουσίασε πρόσφατα κατ' αποκλειστικότητα η Proslipsis (για να τον κατεβάσετε, πατήστε
εδώ).

Η σχετική προκήρυξη θα εκδοθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο (τεύχος ΑΣΕΠ) και θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό τόσο από το κεντρικό του κατάστημα και τα παραρτήματά του, όσο και από την ηλκετρονική του διεύθυνση www.et.gr. Σε αυτήν θα αναφέρονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες, καθώς και η εικοσαήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Η proslipsis θα δημοσιεύσει την προκήρυξη νωρίτερα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία της από το ΑΣΕΠ. 

Οι θέσεις του ΙΚΑ
Οι θέσεις του ΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του διοικητικού προσωπικού, που όπως προαναφέρθηκε δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα ενταχθούν τελικά στην προκήρυξη, είναι οι εξής:

1.705 θέσεις υγειονομικού προσωπικού
ΠΕ Νοσηλευτικής 6
ΠΕ Φυσ. Ιατρ. Αποκατάστασης 8
ΠΕ Φαρμακοποιών 50
ΠΕ Χημικών - Βιοχημικών - Βιολόγων 20
ΠΕ Ψυχολόγων - Κοινωνικής Εργασίας 5
ΠΕ Οικ. Οικονομίας 2
ΤΕ Νοσηλευτικής - Μαιευτικής 700
ΤΕ Επισκεπτών Υγείας 103
ΤΕ Φυσικοθεραπείας 50
ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας 134
ΤΕ Ιατρικ Εργαστηρίων 80
ΤΕ Οδοντοτεχνιτών 30
ΤΕ Ειδικών Θεραπευτών 4
ΤΕ Κοιν. Εργασίας 30
ΤΕ Οικιακής Οικονομίας 2
ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων 300
ΔΕ Νοσοκόμων Τραυματιοφορέων 90
ΔΕ Β.Ι.Β.Ε 11
ΔΕ Υπαλλήλων Φαρμακείου 80

537 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΠΕ Μηχανικών 4
ΠΕ Πληροφορικής 30
ΠΕ Αναλογιστών 1
ΤΕ Πληροφορικής 40
ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων 1
ΤΕ Μηχανικών 9
ΔΕ Τηλεφωνητών 3
ΔΕ Μαγείρων 9
ΔΕ Τεχνικών 60
ΥΕ Επιμελητών 100
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητ. 80
ΥΕ Φυλάκων - Νυκτοφυλάκων 90
ΥΕ Εργατών 80
ΥΕ Προσωπικού Ιματισμού 10
ΥΕ Βοηθ. Προσωπ. Μαγειρείων 20

639 διοικητικές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (αμφισβητούμενες)
ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού 450
ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού 50
ΔΕ Διοικητικών - Γραμματέων 130
ΔΕ Μεταφραστών - Διερμηνέων 9
  

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved