ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Έρχονται προσλήσεις διευθυντών ερευνητικών κέντρων

 

Αθήνα 24.11.2010, 19:32

Σε ανοιχτή δημόσια διαδικασία συνεντεύξεων για την επιλογή των διευθυντών των Ερευνητικών Κέντρων θα προχωρήσει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ), ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έλαβε μέρος στην συνεδρίαση του Συμβουλίου υπό την προεδρία του ππροέδρου του Σταμάτη Κριμιζή.

"Πρόκειται για την πλέον διαυγή και δημοκρατική διαδικασία που έχει γίνει ποτέ με δημόσιο τρόπο", σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου και προέβλεψε ότι το ΕΣΕΤ θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και της Βουλής και στη μεγάλη αλλαγή στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Έρευνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΕΤ δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι όποιες προτάσεις για τα ερευνητικά προγράμματα θα επηρεάσουν και την πανεπιστημιακή έρευνα. Σχετικά με τα οικονομικά, είπε ότι υπάρχουν κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ τα οποία πρέπει να απορροφηθούν και να προγραμματιστούν σωστά με μακροχρόνιο ορίζοντα, ώστε να προσφέρουν αποτελέσματα στο μέλλον και στη βασική έρευνα και στην εφαρμοσμένη έρευνα, αλλά και στην οικονομία. Και τόνισε: "Προτεραιότητά μας είναι η επιλογή διευθυντών Ερευνητικών Κέντρων. Επίσης, στόχος αυτής της συνεδρίασης είναι ο σχεδιασμός ενός στρατηγικού πλαισίου για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στη χώρα μας. Αυτό είναι κάτι που δεν επιτυγχάνεται άμεσα. Χρειάζονται πληροφορίες, ενημέρωση, επιμόρφωση. Ο ορίζοντάς μας, όμως, είναι στο εγγύς μέλλον, μήνες και όχι χρόνια".

Το ΕΣΕΤ συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας και στη διευρυμένη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή, συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας, Ιωάννης Πανάρετος, ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρύσα Αράπογλου και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Κώστας Σπηλιόπουλος. Οι εργασίες του Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010. Σήμερα είχε δημόσιες ακροάσεις και συζήτησε παρουσία της Προέδρου των Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και του Προέδρου της Επιτροπής Ερευνών της Βουλής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved