ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Έρχεται διαγωνισμός για εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

 

Αθήνα 21.1.2012, 12:32

Θέμα ημερών είναι η έκδοση προκήρυξης για την εισαγωγή (μάλλον 80) σπουδαστών στην Ενιαία Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μέσω γραπτού διαγωνισμού που κατά πάσα πιθανότατα θα διεξαχθεί στις αρχές της άνοιξης.

Ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε δύο υπουργικές αποφάσεις αποτελούν προάγγελο της προκήρυξης, αντίστοιχα για την ανασυγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων και της Επιτροπής Επιλογής Θεμάτων.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα το υπουργείο εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίζει την εξεταστέα ύλη, τα εξεταζόμενα μαθήματα και τη διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού (δείτε το σχετικό δημοσίευμα). Σύμφωνα με αυτή, οι υποψήφιοι θα εξετασθούν σε δύο στάδια, το προκαταρκτικό και το τελικό. Κατά το προκαταρκτικό στάδιο στα μαθήματα "Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους" και "Πολιτική οικονομία και Δημόσια Οικονομική". Κατά το τελικό στάδιο η εξέταση περιλαμβάνει:
α) υποχρεωτική γραπτή δοκιμασία στο γνωστικό πεδίο Δημόσια Διοίκηση και
β) γραπτή και προφορική εξέταση σε ένα ακόμη γνωστικό πεδίο από τα ακόλουθα: 1. περιβάλλον ποιότητα Ζωής 2. Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις 3. Εφαρμοσμένη πληροφορική 4. Κοινωνική Διοίκηση 5. Οικονομική του Χώρου και περιφερειακή πολιτική.

Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε μία ξένη γλώσσα της επιλογής τους, μεταξύ αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής ή ιταλικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved