ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Σε ένα μήνα η προκήρυξη των ΕΣΔΔ - ΕΣΤΑ (11/5/06)


Αθήνα 11.5.2006, 17:45
Σε περίπου ένα μήνα θα εκδοθεί η προκήρυξη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για τον διαγωνισμό εισαγωγής σπουδαστών στις Εθνικές Σχολές Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ).

Οι πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης αναφέρουν ότι η φετινή προκήρυξη θα περιέχει αλλαγές σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν αυτές θα αφορούν και την εξεταστέα ύλη, θέμα που «καίει» τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Οι κυοφορούμενες αλλαγές φαίνεται ότι είναι ο σημαντικότερος λόγος που καθυστερεί η έκδοση, σε σχέση πάντα με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς η Σχολή μας είχε συνηθίσει να προχωρεί δημοσιοποιεί την προκήρυξη περί τον μήνα Απρίλιο. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί δεν υποχρεώνεται από τον νόμο να εκδίδει την προκήρυξη σε κάποιον συγκεκριμένο μήνα του έτους.

Σημειώνεται ότι οι Σχολές Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάγονται στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών) και έργο τους είναι να επιμορφώνουν στελέχη ικανά να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Μέσω του διαγωνισμού 2005 στα τμήματα των δύο Σχολών εισήχθησαν συνολικά 230 σπουδαστές, απόφοιτοι ΑΕΙ ή δημόσιοι υπάλληλοι ΑΕΙ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικότερα:

* Στην ΕΣΔΔ εισήχθησαν 150 σπουδαστές ως εξής:
α) Τμήμα Γενικής Διοίκησης, 43
β) Τμήμα Περιφερειακής Διοίκησης, 20
γ) Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, 30 σπουδαστές και ειδικότερα:
- Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, 16
- Πρόγραμμα Διοίκησης Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, 14
δ) Τμήμα Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, 12
ε) Τμήμα Ακολούθων Επικοινωνίας, 15 σπουδαστές,
στ) Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων, 15
ζ) Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, 15.
* Στην ΕΣΤΑ εισήχθησαν 80 σπουδαστές ως εξής:
α) Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, 25
β) Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης, 25
γ) Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής, 15
δ) Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, 15.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Σχολή (είναι από τις λίγες που παραθέτει βιβλιογραφία για τις εξετάσεις) μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του ΕΚΔΔ www.ekdd.gr.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved