ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Τον Αύγουστο η προκήρυξη για τα ΚΕΠ (1/6/06)


Aθήνα 1.6.2006, 22:54
Περί τον Αύγουστο θα εκδοθεί η προκήρυξη για την μονιμοποίηση περίπου 1.950 υπαλλήλων των ΚΕΠ, αναφέρουν νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράγοντες του υπουργείου αποδίδουν την καθυστέρηση στο γεγονός ότι πρέπει να λάβουν επισήμως γνώση του περιεχομένου της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου, που ως γνωστόν προβλέπει ότι τις θέσεις της προκήρυξης μπορούν να διεκδικήσουν οι παλιοί εργαζόμενοι των ΚΕΠ (οι λεγόμενοι «πιλοτικοί»).
Η απόφαση εκδόθηκε πριν από περίπου είκοσι ημέρες και αναμένεται να κοινοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, το σχέδιο της προκήρυξης που εκπόνησε το ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να αλλάξει παρά μόνο ως προς ένα σημείο. Τον καθορισμό θέσεων για τρίτεκνους, σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων πρόσφατου νόμου που προβλέπει ότι αυτοί καταλαμβάνουν ποσοστό 10% των θέσεων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στις διαδικασίες πρόσληψης τακτικού προσωπικού. Το ποσοστό αυτό θα αφαιρεθεί από τις υπάρχουσες γενικές θέσεις και θα κατανεμηθεί σε συγκεκριμένα ΚΕΠ, μετά από σχετική έρευνα.

Σχετικά με το αν στην προκήρυξη θα ζητείται γνώση ξένης γλώσσας, κάτι που φαίνεται να απασχολεί πολλούς ενδιαφερόμενους, διαβεβαιώνουν ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, παρότι οι οικείοι φορείς είχαν το δικαίωμα να τη θέσουν ως προσόν.

Τέλος, στην ερώτηση αν στην επικείμενη διαδικασία επιλογής θα μπορούν να μετάσχουν και εκείνοι οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ που στο μεταξύ συμπλήρωσαν 24μηνη υπηρεσία, η απάντηση είναι αρνητική. Συμπληρώνουν ωστόσο ότι αυτοί θα μπορούν να λάβουν μέρος στην επόμενη διαδικασία επιλογής, που θα γίνει σε περίπου ένα χρόνο και θα αφορά την πλήρωση 514 θέσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved