ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Προς πρόσληψη 100 ερευνητών και 150 μεταδιδακτορικών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αθήνα 4.6.2014, 17:32

Στην πρόσληψη 100 ερευνητών και στην απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο προϊστάμενος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η πρόσληψη 100 ερευνητών στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα αποσκοπεί στην παροχή της αναγκαίας γνώσης και την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς αγροτικής έρευνας (γεωργία, δασοπονία, αλιεία, επιστήμη υγείας των ζώων, τεχνολογία τροφίμων).

Η απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων (post-doctoral fellows) αφορά στην εκπόνηση 150 καινοτόμων προτάσεων οι οποίες θα περιλαμβάνουν το αντικείμενο, επιστημονική και τεχνολογική μεθοδολογία, στάδια εργασίας και θα διαμορφώνονται από τους ιδίους τους υποβάλλοντες την πρόταση, κατόχους διδακτορικού τίτλου. 

Για να πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των 100 ερευνητών το υπουργείο προχώρησε στην καταγραφή των ερευνητικών αναγκών της χώρας, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του. 

Οι θέσεις των 100 ερευνητών αποτυπώθηκαν ανά γνωστικό-θεματικό αντικείμενο ως εξής:
Αλιευτική Έρευνα 6
Διατροφή Ζώων 3
Γενετική Βελτίωση Ζώων 2
Κτηνιατρική Έρευνα 8
Μελισσοκομία 1
Γενετική Βελτίωση Φυτών με συμβατικές προσεγγίσεις 7
Γενετική Βελτίωση Φυτών με σύγχρονες προσεγγίσεις 6
Δενδροκομία 6
Αμπελουργία 2
Τεχνικές Καλλιέργειες Φυτών 2
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά 1
Συστηματική βοτανική 1
Βιοχημεία Φυτών 1
Φυτοπαθολογία 5
Γεωργική Εντομολογία 4
Εδαφοϋδατικοί πόροι 13
Γεωργική Μηχανολογία 1
Δασική Έρευνα 15
Τεχνολογία-Ποιότητα και Υγιεινή Τροφίμων 10
Οινολογία 1
Αγροτική Οικονομία 5

Οι μεταδιδακτορικοί
Σε ότι αφορά στην προκήρυξη 150 θέσεων μεταδιδακτορικών επιστημόνων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο υπουργός τόνισε ότι «η προκήρυξη εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου για την μετάβαση στη βιώσιμη γεωργία, η οποία θα είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και θα στηρίζεται στην καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.

Η υλοποίηση 150 σχεδίων εφαρμοσμένης έρευνας με δυνατότητα εφαρμογής στη γεωργία είναι ουσιώδους σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Δηλαδή για μία γεωργία που θα εξασφαλίζει εισόδημα στον αγρότη, θα σέβεται τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας (δεξαμενή απασχόλησης) και ανάπτυξη της υπαίθρου.

Επιπρόσθετα η προκήρυξη θα συμβάλλει:
- Στην ενίσχυση της απασχόλησης προσωπικού υψηλών προσόντων
- Στη μείωση της διαφυγής εγκεφάλων στο εξωτερικό (brain drain)
- Στην ανανέωση του ερευνητικού δυναμικού του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και ειδικότερα των ερευνητικών ινστιτούτων της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας με νέους ανθρώπους, επιστήμονες με προσόντα και νέες καινοτόμες ιδέες
- Αξιοποίηση καινοτομίας –τεχνολογίας προς όφελος του αγροτικού τομέα
- Αξιοποίηση - διάχυση των αποτελεσμάτων/επιτευγμάτων της έρευνας των νέων επιστημόνων στον αγροτικό κόσμο και στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή».

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν όλοι οι διδάκτορες που έχουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν στον αγροτικό τομέα (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία, δασοπονία) και επιθυμούν να υλοποιήσουν αυτή τους την ιδέα προς όφελος του ΥπΑΑΤ, του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής οικονομίας γενικότερα.

Λόγω της πολύ-επιστημονικής προσέγγισης της έρευνας, δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των επιστημονικών τομέων κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και κυρίως:
- Γεωτεχνικών σχολών (Γεωπόνοι, Γεωλόγοι, Κτηνίατροι, Ιχθυολόγοι, Δασολόγοι), 
- Σχολών θετικής κατεύθυνσης (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί κ.λπ.) 
- Μηχανικών (Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Τοπογράφων Μηχανικών κ.λπ.)

Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα διαμορφώνονται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και καλύπτουν όλους τους θεματικούς τομείς. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 9 εκ. €, εκ των οποίων τα 5,8 εκ. € αφορούν στις αμοιβές των 150 διδακτόρων/ωφελούμενων.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved