ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων
 
Αθήνα 17.6.2014, 12:32

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β' αρ. 1570) η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που σημαίνει την έναρξη της 15νθήμερης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα για μετάταξη - μεταφορά με σειρά προτίμησης στους φορείς που επιθυμούν (η απόφαση παρακάτω). 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων προέλευσης, στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση.

Οι παραπάνω Διευθύνσεις, εντός προθεσμίας πέντε ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων − υπεύθυνων δηλώσεων, θα προβούν σε αποτύπωση (καταγραφή) των προσόντων των υπαλλήλων και να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων τους οποίους αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ με τη χρήση ειδικής πληροφοριακής εφαρμογής που εκπονεί για το σκοπό αυτόν το ΑΣΕΠ. Μετά την παραλαβή των ανωτέρω πινάκων, το ΑΣΕΠ προβαίνει στον υπολογισμό της αναλυτικής και συνολικής βαθμολογίας των συμμετεχόντων (μοριοδότηση) και κατ` αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του N. 2190/1994 (Α΄ 28) καταρτίζει: α) προσωρινό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β) προσωρινό πίνακα διάθεσης 
υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα. 

Κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση στο ΑΣΕΠ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε ημερών από την επομένη της ανάρτησής τους στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ, οι οποίες εξετάζονται εντός οριζόμενης προθεσμίας από το αρμόδιο τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο του φορέα προέλευσης. 

Μετά την εξέταση των ενστάσεων το ΑΣΕΠ καταρτίζει και εκδίδει: α) τελικό πίνακα κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα και β) τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, τους οποίους διαβιβάζει στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και στους φορείς υποδοχής που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης/μεταφοράς του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης/μεταφοράς.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα αναφέρονται στους συνημμένους πίνακες της απόφασης.

Απολύσεις
«Η ανακοίνωση του ΦΕΚ με τις θέσεις κινητικότητας διαθέσιμων υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση ισοδυναμεί με την παράλληλη ανακοίνωση εκατοντάδων απολύσεων, όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων για τις Διαθεσιμότητες - Απολύσεις. «Εκατοντάδες συνάδελφοι διοικητικοί θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, ενώ τα Πανεπιστήμια θα βρεθούν σε οριακή συνθήκη αδυναμίας λειτουργίας, κάτι που απλώς διευκολύνει το έδαφος για την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. 

Με την ανακοίνωση αυτή η ίδια η κυβέρνηση με εμφανή κυνισμό υπαναχωρεί πλήρως από τη δέσμευση που είχε αναλάβει υπό το βάρος του μεγάλου και ηρωικού αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων να κάνει όλα τα βήματα ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας διοικητικού υπαλλήλου στα πανεπιστήμια.

Οι θολές υποσχέσεις περί εξέτασης της δυνατότητας στο μέλλον, ύστερα από την «αξιολόγηση των δομών» από... ιδιωτική εταιρεία, να δοθούν επιπλέον θέσεις, δεν μπορούν να αναιρέσουν το γεγονός ότι μας οδηγούν σε τροχιά απολύσεων μέσα στα Πανεπιστήμια.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή για το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα. Θεωρούμε αναγκαίο τώρα να υπάρξουν σε όλους τους συλλόγους  μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με συντονισμό διοικητικών, διδασκόντων και φοιτητών.  Οι διοικήσεις, εάν θέλουν να δείξουν ότι δεν είναι συνένοχες στο έγκλημα, πρέπει τώρα να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις της πανεπιστημιακής κοινότητας να συστρατευτούν στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και τη διεκδίκηση μιας ανώτατης εκπαίδευσης αντάξιας των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved