ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
39 θέσεις των ΚΕΠ σε προστατευόμενους (2/5/07)
 


Αθήνα 2.5.2007, 07:34
Τριάντα εννέα από τις 563 θέσεις της επικείμενης "φωτογραφικής" και αντισυνταγματικής προκήρυξης των ΚΕΠ εκχωρούνται στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να τοποθετήσει σε αυτές προστατευόμενους του ν. 2643/98, δηλαδή πολύτεκνους – τρίτεκνους και τέκνα αυτών, άτομα με αναπηρίες, τέκνα αντιστασιακών και τέκνα θυμάτων πολέμου.

Το πότε θα τοποθετηθούν στις θέσεις αυτές οι προστατευόμενοι δεν είναι γνωστό, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση προσκλήσεων από τις κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ είναι η αναμενόμενη από καιρό αναμόρφωση του παραπάνω νόμου. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Απασχόλησης αναφέρουν ότι η επιτροπή που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο ολοκλήρωσε τις εργασίες της και παρέδωσε το πόρισμά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Θεωρείται ωστόσο σίγουρο ότι οι πρόσφατες ανακατατάξεις στην κορυφή της ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης θα επιφέρουν νέα καθυστέρηση στην θεσμοθέτηση των αλλαγών, οι οποίες πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω νόμος ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη. Από το 1998 που θεσπίστηκε ο ΟΑΕΔ κατάφερε να φέρει εις πέρας δύο μόνο διαδικασίες πρόσληψης, παρότι στον ίδιο νόμο ορίζεται ρητά ότι πρέπει να προχωρεί σε τοποθετήσεις προστατευομένων κάθε χρόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι θέσεις να καλύπτονται με σημαντική καθυστέρηση που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και τα πέντε χρόνια.

Οι 39 θέσεις των προστατευομένων περιέχονται στο συνημμένο αρχείο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι 39 θέσεις των προστατευομένων (αρχείο pdf 149 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved