ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
10.500 διορισμούς στα σχολεία «βλέπει» η υπουργός Παιδείας το 2021

Proslipsis.gr | Αθήνα 14.12.2020, 06:19

Για 10.500 μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2021, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό. 

Όπως είπε η υπουργός, οι παραπάνω διορισμοί έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2021 και έρχονται να προστεθούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που έγιναν φέτος, «μία χρονιά με μέγιστη στελέχωση των σχολικών μονάδων, καθώς επιπλέον προσλήφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών, που ξεπέρασαν τις 50.000, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας», όπως είπε.

Να σημειωθεί ότι η κ. Κεραμέως μιλάει για διορισμούς, πιθανότητα κυρίως αναπληρωτών εκπαιδευτικών και με καταλυτικό κριτήριο την προϋπηρεσία, όπως γίνεται τελευταία, κι όχι για νέες προσλήψεις και δη μέσω γραπτού διαγωνισμού, όπως γινόταν πριν από μερικά χρόνια κι όπως θα γίνεται από το 2021 για τις διοικητικές ή και άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα με το νέο νόμο για τις προσλήψεις. Δηλαδή, ουσιστικά θα πρόκειται και πάλι για μονιμοποιήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο προϋπολογισμός
Ως προς τον προϋπολογισμό για την παιδεία, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι «το 2021 σημειώνεται αύξηση κατά 200 εκ. ευρώ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε σχέση με το προϋπολογισθέν ΠΔΕ 2020», ενώ ανέδειξε κατηγορίες για τις οποίες αυξάνεται η χρηματοδότηση, όπως οι επιχορηγήσεις προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας για λειτουργικές δαπάνες, κατά 5.780.000 €, η έκτακτη επιχορήγηση για τα Πανεπιστήμια κατά 16 εκ. €, ενώ αύξηση κατά 3.000.000 € προβλέπεται για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.  

Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκει τον προϋπολογισμό για την παιδεία μειωμένο κατά -1,17%, δηλαδή κατά 160 εκατ. ευρώ, παρά τις αυξημένες ανάγκες.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας - βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, αμφιβητεί ευθέως και την αύξηση των δαπανών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με το επιχείρημα ότι «αφορά πόρους από το ΕΣΠΑ για έργα που συχνά είναι ανώριμα και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα». Παράλληλα, θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος κατά 28 εκατ. ευρώ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και τη Δια Βίου Μάθηση και κατά -8% ή 20 εκατ. ευρώ για τα ΑΕΙ.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved