ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Λόγω εμπειρίας καθυστερούν οι δύο μεγάλες προκηρύξεις ΑΣΕΠ (5/7/07)


Αθήνα 5.7.2007, 14:12
Η απόδειξη της εμπειρίας -το… αιώνιο πρόβλημα του ΑΣΕΠ- ευθύνεται για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων για την πλήρωση αντίστοιχα 749 και 1.343 θέσεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα (τις δημοσιοποίησε η Proslipsis πριν από περίπου δύο μήνες).
 

Η Ανεξάρτητη Αρχή θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει στην έκδοση των προκηρύξεων αφού πρώτα ενσωματώσει σε αυτές τις αλλαγές που επέφερε τελευταία στον τρόπο απόδειξης της εμπειρίας των υποψηφίων η μείζων ολομέλειά της, υπολογίζοντας ότι έτσι θα κατάφερει να μειώσει τον υπερβολικά υψηλό αριθμό των ενστάσεων που υποβάλλονται για ζητήματα εμπειρίας και κατά συνέπεια και τις καθυστερήσεις που επιφέρει στις διαδικασίες επιλογής και στην έκδοση των αποτελεσμάτων η εκδίκασή τους.

Η διαδικασία αυτή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη η πρώτη από τις προαναφερθείσες προκηρύξεις αποστέλλεται αυτές τις ημέρες στο Εθνικό Τυπογραφείο προς εκτύπωση και αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου δέκα ημέρες. Προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 749 θέσεων τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε φορείς του δημόσιου τομέα. Για μερικές θέσεις της ΔΕ κατηγορίας, τεχνικών κυρίως ειδικοτήτων, αίτηση μπορούν να υποβάλουν και οι απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), οι οποίοι θα προσληφθούν στην περίπτωση που δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποψήφιοι της ΔΕ κατηγορίας.

Η δεύτερη προκήρυξη των 1.343 θέσεων θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα και θα κυκλοφορήσει σε ΦΕΚ σε περίπου είκοσι ημέρες. Περιλαμβάνει αμιγώς διοικητικές θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, που επίσης θα καλυφθούν με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, όμως, ακριβώς επειδή πρόκειται για διοικητικές θέσεις, αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν υποψήφιοι ανεξαρτήτως τίτλου σπουδών (πλην ορισμένων εξαιρέσεων).

Αναλυτικούς πίνακες με τους κλάδους – ειδικότητες και την κατανομή των θέσεων των δύο προκηρύξεων, μπορείτε να δείτε σε παλαιότερα δημοσιεύματα της Proslipsis. Για να μεταφερθείτε σε αυτά, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved