ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
M. Boρίδης: Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων στην αποκατάσταση επιπτώσεων φυσικών καταστροφών

Proslipsis.gr | Αθήνα 23.09.2022, 15:24

Τηn διαβεβαίωση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που απασχολούνται στο πεδίο της αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών υπό το καθεστώς ορισμένου χρόνου θα ανανεωθούν, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αντωνίας Αντωνίου.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν τακτικές ανάγκες, οι θέσεις αυτές θα πρέπει να ενταχθούν στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι θέσεις αυτές να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του, με το Υπουργείο να ανταποκρίνεται σε αυτό το αίτημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάζει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα των προγραμματισμό προσλήψεων του 2023, έχει εισηγηθεί να γίνει δεκτό το αίτημα αυτό και το σύνολο αυτών των θέσεων να προκηρυχθούν ως μόνιμες θέσεις.

Ο κ. Βορίδης περιέγραψε την ευρύτερη στρατηγική του Υπουργείου Εσωτερικών στο θέμα των προσλήψεων, τονίζοντας ότι το έκτακτο προσωπικό θα πρέπει να καλύπτει πραγματικά έκτακτες ανάγκες, ενώ σε περίπτωση που παρουσιάζεται μία σταθερή ανάγκη, αυτό θα οδηγεί σε προκήρυξη. «Να μην βαφτίζουμε το τακτικό «έκτακτο» και να ακολουθούμε μία διαδικασία που δεν είναι η προσήκουσα για το μόνιμο προσωπικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντισυνταγματικές προκηρύξεις
Τέλος, ο υπουργός κατακεραύνωσε την τακτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, παρέχοντας ειδική μοριοδότηση σε ορισμένες προκηρύξεις οι οποίες εν συνεχεία κατέπεσαν ως αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Οι προκηρύξεις ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν η μία μετά την άλλη ως αντισυνταγματικές για τις ειδικές μοριοδοτήσεις. Έπεσε ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για τους νοσηλευτές, έπεσε τώρα ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” με τις ειδικές μοριοδοτήσεις, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους. Σας τα θυμίζω γιατί όταν τα λέγαμε ως αντιπολίτευση αυτά ελοιδωρούμεθα από τον κ. Ζαχαριάδη και τους συντρόφους του και λέγαμε ότι παίζετε και τους εκμεταλλεύεστε τώρα τους ανθρώπους και τους κλείνατε το μάτι ότι με την ειδική μοριοδότηση θα μπουν, οι ειδικές μοριοδοτήσεις έπεσαν» τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι το θέμα των ειδικών μοριοδοτήσεων συνιστά ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κυβέρνηση η οποία πρέπει να βρει τρόπο να το λύσει δηλώνοντας με νόημα ότι «εγώ δεν παίζω με την αγωνία των εργαζομένων, άλλοι παίζουν».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved