ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Οι μη διοριστέοι παλαιότερων προκήρυξεων θα καλύψουν τις 2.000 θέσεις των νοσοκομείων (2/10/07)

 

Αθήνα 2.10.2007, 23:42
Οι εγγεγραμμένοι - μη διοριστέοι (επιλαχόντες) στους λεγόμενους «κυλιόμενους πίνακες» παλαιότερων προκηρύξεων ΑΣΕΠ θα καλύψουν αν όχι όλες, τουλάχιστον τις περισσότερες από τις περίπου 2.000 νέες θέσεις τακτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, την πλήρωση των οποίων ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
Όπως είπε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης, νέα προκήρυξη θα εκδοθεί μόνο στην περίπτωση που κάποιες από τις 2.000 θέσεις δεν καλυφθούν από τους εγγεγραμένους στους «κυλιόμενους πίνακες» παλαιότερων προκηρύξεων πρόσληψης στα νοσοκομεία, κάτι που η ανεξάρτητη αρχή θα είναι σε θέση να γνωρίζει αφού παραλάβει τον πίνακα των περίπου 2.000 θέσεων από το υπουργείο Υγείας και κάνει τη σχετική διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι η όλη διαδικασία των τοποθετήσεων από τους «κυλιόμενους πίνακες» είναι καθ’ όλα νόμιμη, καθώς προβλέπεται από το ν. 3320/2005, αλλά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα. Σύμφωνα με το νόμο, «κυλιόμενοι πίνακες» δημιουργούνται στις διαδικασίες πρόσληψης τακτικού προσωπικού με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας για τους ακόλουθους κλάδους – ειδικότητες: νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, μαιών ΤΕ, ιατρικών εργαστηρίων ΤΕ, ραδιολόγων - ακτινολόγων ΤΕ και πληροφορικής ΠΕ και ΤΕ. Στις προθέσεις του ΑΣΕΠ είναι να εντάξει σύντομα στο σύστημα και άλλες ειδικότητες, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι εξυπηρετεί σημαντικά το στόχο για επίσπευση των προσλήψεων.

Το σύστημα προβλέπει ότι οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να ζητούν από το ΑΣΕΠ να τους διαθέτει επιπλέον προσωπικό από τους «κυλιόμενους πίνακες» που δημιουργούνται μετά από μια διαδικασία πρόσληψης. Εάν για παράδειγμα προκηρυχθούν 100 θέσεις νοσηλευτών ΠΕ σε νοσοκομεία με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας και οι διοριστέοι τοποθετηθούν στις θέσεις τους, ο αρμόδιος φορέας (το υπουργείο Υγείας στη συγκεκριμένη περίπτωση) μπορεί να διατυπώσει αίτημα στο ΑΣΕΠ για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού της ίδιας ειδικότητας από τον «κυλιόμενο πίνακα» που έχει δημιουργηθεί.

Ένας κυλιόμενος πίνακας έχει ισχύ εννέα μήνες και λειτουργεί ανεξάρτητα από τον παρόμοιο πίνακα επιλαχόντων, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αναπληρώσεων, όπως για παράδειγμα είναι αυτή που κάποιος διοριστέος δεν αποδέχεται την θέση του. Αποκλειστικά αρμόδιο για να αποφασίζει ποια αιτήματα φορέων εντάσσονται στο σύστημα των "κυλιόμενων πινάκων" και ποιά παραπέμπονται σε καινούρια διαδικασία πρόσληψης είναι το ΑΣΕΠ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved