ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση 89 θέσεων στην ΥΠΑ (21/11/07)


Αθήνα 21.11.2007, 12:04
Προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στάλθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2Γ/2007, που αφορά στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού για την πλήρωση συνολικώς 89 θέσεων μονίμων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Οι θέσεις αφορούν του κλάδους ΠΕ1 Αερολιμενικών (19) και ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (70 ) και κατανέμονται ανά κλάδο και Νομαρχία ή Επαρχείο ως εξής:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ1 ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ2

ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

-

22

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

1

-

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

3

6

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

-

2

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

-

10

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2

5

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

-

1

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2

7

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

-

2

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

2

4

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

2

2

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

1

-

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΑΜΟΥ

1

-

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

2

-

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

2

2

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΩ

1

7

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
1. Να έχουν γεννηθεί:
α) για τον κλάδο ΠΕ1 ειδικότητας Αερολιμενικών κατά τα έτη 1973 έως και 1987 (ηλικίας από 21 έως και 35 ετών),
β) για τον κλάδο ΠΕ2 ειδικότητας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κατά τα έτη 1978 έως και 1987 (ηλικίας από 21   έως και 30 ετών).
2. Να κατέχουν αποδεκτό τίτλο σπουδών και πρόσθετα προσόντα, ήτοι:
α) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής, περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ή ισότιμων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
β) Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας και σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η κάλυψη των θέσεων από υποψηφίους με άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας θα επιτραπεί ο διορισμός υποψηφίων,  με πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.
γ) Γνώση  Χειρισμού Η/Υ.
3. Ειδικά οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό Υγείας Γ΄ Κατηγορίας.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ανά κλάδο ως εξής:
α) για τον κλάδο ΠΕ1 Αερολιμενικών σε ένα στάδιο, με γραπτή δοκιμασία που περιλαμβάνει τα μαθήματα:
1. «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ»
Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία στο πλαίσιο της οποίας πέρα από τη γνώση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας θα εξετασθεί και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις σχετικές με κείμενο ή κείμενα που θα δοθούν στους υποψηφίους.
2. «ΔΙΚΑΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» (σε επίπεδο βασικών γνώσεων).
Στο πλαίσιο του μαθήματος θα εξετασθούν μέσα από ερωτήσεις: Έννοια συντάγματος – μορφή του πολιτεύματος, όργανα του κράτους – διάκριση και άσκηση λειτουργιών – συνταγματικές ελευθερίες. Διοικητικές αρχές και υπηρεσίες, έννοια διοικητικών πράξεων, αρχή της νομιμότητας – μορφές ελέγχου της διοίκησης, τακτικά διοικητικά δικαστήρια – προσωπική ευθύνη των οργάνων της διοίκησης. Στοιχεία του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου. Βασικές οικονομικές έννοιες: προσφορά, ζήτηση, τιμές και κόστος παραγωγής, διεθνές εμπόριο, επενδύσεις, χρήμα, πίστη, τράπεζες, πληθωρισμός, δημόσια οικονομικά.
3. «ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» (σε επίπεδο βασικών γνώσεων)
 Στο πλαίσιο του μαθήματος θα εξετασθούν μέσα από ερωτήσεις: Στοιχεία άλγεβρας, γεωμετρίας, τριγωνομετρίας και στατιστικής, απλές συναρτήσεις και γραφικές τους παραστάσεις. Κίνηση και δυναμική σωμάτων, εφαρμογές θερμότητας, οπτικής, ηλεκτρισμού και πληροφορικής. Περιβάλλον. Τεχνολογικές εφαρμογές.

β) για τον κλάδο ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε τρία στάδια. Τα Α΄ και Β΄ στάδια θα διεξαχθούν με γραπτή δοκιμασία και το Γ΄ στάδιο με προφορική εξέταση Ορθοφωνίας.
Α΄ Στάδιο :  «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ»
Περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία στο πλαίσιο της οποίας πέρα από τη γνώση και την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας θα εξετασθεί και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις σχετικές με κείμενο ή κείμενα που θα δοθούν στους υποψηφίους.
  Β΄ Στάδιο : «ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (ΓΡΑΠΤΟ TEST)»
Γραπτή δοκιμασία για την αξιολόγηση των απαραίτητων ικανοτήτων και γνώσεων για την άσκηση των καθηκόντων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που περιλαμβάνει: μνήμη, προσοχή - συγκέντρωση, αντίληψη χώρου, χρόνου και προσανατολισμού, εγρήγορση, αντίληψη και κατανόηση οπτικών και ακουστικών πληροφοριών τόσο στην Ελληνική όσο και στην Αγγλική γλώσσα, την αίσθηση του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού γεωγραφικού χώρου και τη χρήση γεωγραφικών συντεταγμένων.
Γ΄ Στάδιο : «ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ»
Η εξέταση Ορθοφωνίας θα γίνει από ειδική επιτροπή για τη διαπίστωση της ικανότητας των υποψηφίων, σε σχέση με την άρθρωση του λόγου και τη μεταφορά μηνυμάτων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved