ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Γ. Βέης: Νοέμβριο ή Δεκέμβριο ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, άστοχα δημοσιεύματα για το τεστ (5/2/08)


Aθήνα 5.2.2008, 17:25
Η προκήρυξη του επόμενου διαγωνισμού για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα πρέπει να εκδοθεί έως τον Ιούνιο, ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Τα παραπάνω απάντησε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης σε ερώτηση της Proslipsis για το αν έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη διεξαγωγή του επόμενου γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών ή θα επαναληφθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων, που παρατηρήθηκε σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς. Ο κ. Βέης πρόσθεσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το συναρμόδιο υπουργείο Παιδείας με στόχο την τήρηση του παραπάνω χρονοδιαγράμματος.

Το τεστ
Σε άλλη ερώτηση της Proslipsis, για το εάν ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνει και τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, ο κ. Βέης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει προς το παρόν ξεκαθαρισθεί, αλλά σε περίπτωση που αποφασισθεί το τεστ θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκπαίδευσης, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από το γενικό τεστ που ετοιμάζεται, για πρώτη φορά, να εφαρμόσει το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας.

Η Proslipsis ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να σχολιάσει τα προτεινόμενα θέματα για το επικείμενο τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για να λάβει την απάντηση ότι μερικά δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που το ΑΣΕΠ θα θέσει στις εξετάσεις. "Δεν πρόκειται να ζητήσουμε από τους υποψηφίους ακριβείς ημερομηνίες και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες. Κυρίως θέλουμε να διακριβώσουμε την εξυπνάδα τους", είπε, υπονοώντας σαφώς ότι βαρύτητα θα δίνεται στις δεξιότητες και όχι στις γενικές γνώσεις.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved