ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Αποσπάσεις και προσλήψεις στην πολιτιστική Πάτρα


Αθήνα 11.3.2005
Με προσλήψεις και αποσπάσεις θα εξασφαλισθεί το προσωπικό της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2006, της Πάτρας, το οποίο θα απασχοληθεί έως και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και έπειτα από προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων. Στην μία ή και περισσότερες προκηρύξεις, που αναμένεται να εκδοθούν περί το τέλος του 2005, θα καθορίζονται τα προσόντα, η διαδικασία επιλογής και ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών. Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού θα επιτρέπεται η απόσπαση στον Οργανισμό προσωπικού που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση σε υπηρεσίες του υπουργείου, καθώς και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από αυτό. Η απόσπαση αυτή θα ισχύσει για ορισμένο χρόνο και μπορεί να ανανεώνεται. Ως απόσπαση για ορισμένο χρόνο λογίζεται και η απόσπαση μέχρι τη λύση και τη θέση του Οργανισμού υπό εκκαθάριση. Στην τελευταία περίπτωση η απόσπαση μπορεί, έπειτα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, να διακοπεί οποτεδήποτε, μετά από αίτηση του αποσπασθέντος ή και ανεξάρτητα από αυτήν. Οι αποσπώμενοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν από τον Οργανισμό το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης, εκτός των επιδομάτων που είναι συνυφασμένα με την ενεργό άσκηση των καθηκόντων τους και των ποσών που καταβάλλονται μέσω ειδικών λογαριασμών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, η οποία διέπει την υπηρεσία ή το φορέα από τον οποίο αποσπώνται. Ο χρόνος της απόσπασης θεωρείται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για κάθε συνέπεια στην υπηρεσία ή το φορέα προέλευσης του αποσπασθέντος. Οι αποσπώμενοι συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στα ταμεία ασφάλισης των υπηρεσιών ή φορέων προέλευσής τους και οι εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη υπολογίζονται επί των αποδοχών του τελευταίου πριν από την απόσπαση μηνός, όπως αυτές θα διαμορφώνονταν κάθε φορά, εάν παρέμεναν στην οργανική τους θέση. Οι εισφορές του εργοδότη βαρύνουν από της αποσπάσεως τον Οργανισμό.

Από 1 Ιανουαρίου 2007 και το αργότερο έως το τέλος του ίδιου χρόνου το προσωπικό που θα υπηρετεί στον Οργανισμό με απόσπαση ή σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή σύμβαση έμμισθης εντολής θα μειωθεί στο απολύτως απαραίτητο για τις ανάγκες της εκκαθάρισης. Ειδικότερα, με την εξαίρεση του προσωπικού που παραμένει για τις ανάγκες της εκκαθάρισης, το προσωπικό που θα υπηρετεί με απόσπαση στον Οργανισμό θα επανέλθει στις υπηρεσίες ή στους φορείς από τους οποίους αποσπάστηκε και η διάρκεια των συμβάσεων του προσωπικού που υπηρετεί στον Οργανισμό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή με σύμβαση έμμισθης εντολής θα λήξει υποχρεωτικά την 1 Ιανουαρίου 2007, χωρίς δικαίωμα καταβολής αποζημίωσης.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που θα είναι υπεύθυνο για την εν γένει λειτουργία του, θα είναι δεκαπενταμελές και θα αποτελείται από: α) τον Δήμαρχο της Πάτρας ως Πρόεδρο, β) τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γ) τον Νομάρχη Αχαΐας, δ) τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ε) τον Πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αχαΐας, στ) τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάτρας, ζ) έναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που προτείνεται από τον Δήμαρχο της Πάτρας, η) έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού, θ) επτά προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους από τον καλλιτεχνικό, πνευματικό και επιστημονικό χώρο, εκ των οποίων πέντε επιλέγονται από τον υπουργό Πολιτισμού και δύο από τον Δήμαρχο της Πάτρας.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved