ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Γενικός γραπτός διαγωνισμός το φθινόπωρο, 1.100 στα νοσοκομεία, 917 σε ΓΕΕΘΑ και άλλους φορείς (1/4/08)


Αθήνα 1.4.2008, 22:04
Αυξάνονται και πληθύνονται τα αιτήματα φορέων του δημόσιου τομέα προς το ΑΣΕΠ για κάλυψη θέσεων μέσω γραπτού διαγωνισμού και έτσι διαφαίνεται ότι το προσεχές φθινόπωρο θα διεξαχθεί γενικός γραπτός διαγωνισμός, ανάλογος με αυτόν του 2004.

Μέχρι στιγμής στο διαγωνισμό αυτό εντάσσονται οι περίπου 970 θέσεις εφοριακών και τελωνειακών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (παρουσιάζονται σε άλλες σελίδες), 120 θέσεις ΔΕ στην Τράπεζα Αττικής (ιδιωτική Τράπεζα) και περίπου 450 θέσεις στο ΙΚΑ. Θεωρείται ωστόσο σίγουρο ότι στα αιτήματα αυτά θα προστεθούν το προσεχές διάστημα και νέα, αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων.

Όπως συνηθίζεται στους τελευταίους διαγωνισμούς, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών, μια μέθοδο που αποδεικνύεται "βολική" επειδή επισπεύδει κατά πολύ την έκδοση των αποτελεσμάτων και την κάλυψη των θέσεων, αλλά και επειδή είναι πιό οικονομική σε σχέση με τους διαγωνισμούς που προβλέπουν ανάπτυξη θέματος και απαιτούν διορθωτές.

1.100 στα νοσοκομεία
Μια ακόμη προκήρυξη για προσλήψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ, που όπως όλα δείχνουν θα εκδοθεί μέσα στον Απρίλιο ή στις αρχές του Μαΐου. Προβλέπει την πλήρωση με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας περίπου 1.100 θέσεων τακτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ειδικοτήτων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

917 τεχνικές ειδικότητες
Περίπου 917 θέσεις τεχνικού κυρίως προσωπικού στο ΓΕΕΘΑ, την ΥΠΑ και άλλους φορείς του δημόσιου τομέα περιλαμβάνει μια άλλη, μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που θα εκδοθεί τους προσεχείς μήνες. Οι θέσεις θα καλυφθούν με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας.

Οι μουσικοί
Στο "μέτωπο" του αναμενόμενου εδώ και καιρό γραπτού διαγωνισμού για την πρόσληψη μουσικών στα δημόσια σχολεία, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σημαντική εξέλιξη. Το ΑΣΕΠ έχει αποστείλει το σχέδιο της προκήρυξης στο υπουργείο Παιδείας και αναμένει και πάλι στο... ακουστικό του. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Γιώργος Βέης ελπίζει ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κάποια Κυριακή προς το τέλος του Ιουνίου.

Διαγωνισμός εκπαιδευτικών
Στο... ακουστικό του αναμένει το ΑΣΕΠ και τα νεότερα από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών (κυρίως τον αριθμό των θέσεων), προκειμένου να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση της προκήρυξης. Όπως φαίνεται -και αντίθετα με τα γραφόμενα εδώ και εκεί- το υπουργείο δεν έχει ακόμα σταθμίσει τις ανάγκες των δημοσίων σχολείων σε προσωπικό. Και η συνάντηση που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ με τον υπουργό Παιδείας συνεχώς αναβάλλεται, με υπαιτιότητα του τελευταίου.

Ελεγκτές Εναέριας
Στις 20 Απριλίου στο εκπαιδευτικό κέντρο της Αγροτικής Τράπεζας στο Καστρί θα διεξαχθούν οι ειδικές εξετάσεις για την πρόσληψη Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η εξέταση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στιγμιαία προβολή αριθμών, σχημάτων κ.λπ. σε γιγαντοοθόνη και οι υποψήφιοι θα καλούνται να σημειώνουν ό,τι συγκρατούν και να απαντούν στα ανάλογα ερωτήματα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΑΣΕΠ προκύπτει ότι τη βάση πέρασαν περίπου 1.300 υποψήφιοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved