ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Αίτημα για πρόσληψη 2.621 γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ 11.11.08


Aθήνα 11.11.2008, 23:04
Αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης στο ΙΚΑ 2.000 μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων, μέσω προκήρυξης και με τα κριτήρια που θα θεσπίζει προεδρικό διάταγμα που εκδοθεί σύντομα, υπέβαλε το υπουργείο Απαχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Σε περίπτωση έγκρισης των προσλήψεων, η Διοίκηση του Ιδρύματος θα φροντίσει για την ενίσχυση των Μονάδων εκείνων στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη έλλειψη ιατρικού προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής και τις αιτήσεις υποψηφιότητας, προκειμένου να επιτύχει πιο άρτια στελέχωση των μονάδων.

Επιπλέον το υπουργείο, έχοντας υπόψη το πρόβλημα που θα προκύψει με την αποχώρηση των με μίσθωση έργου ιατρών, των οποίων η σύμβαση λήγει, έχει υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών πρόταση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με 621 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οδοντιάτρων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε, με επιστολή του, στη Βουλή το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με προσλήψεις μόνιμων ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. 

Σύμφωνα πάντα με την απάντηση του υπουργείου, από τον ισχύοντα οργανισμό του Ιδρύματος προβλέπονται 8.308 οργανικές θέσεις ιατρών και οδοντιάτρων και 569 θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σήμερα απασχολούνται συνολικά 8.367 εργαζόμενοι και ειδικότερα 1.838 μόνιμοι ιατροί και οδοντίατροι, 114 ΠΑΑ, 40 με ειδική σύμβαση (ν. 1204/1972), 812 με σύμβαση έργου 24 μηνών, 5.327 ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 236 ειδικευόμενοι. Από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις μονίμων ιατρών και οδοντιάτρων, 550 θέσεις είχαν μετατραπεί σε θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με την Φ/ΙΚΑ - ΕΤΑΜ/866/2002 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας και Πρόνοιας, οι οποίες στη συνέχεια με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν.3518/2006 μετατράπηκαν αυτοδικαίως σε θέσεις μόνιμων ιατρών.

Τέλος, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δεν απασχολούνται γιατροί και οδοντίατροι με προγράμματα Stage, καθώς και ότι το εργασιακό καθεστώς των γιατρών - οδοντιάτρων του Ιδρύματος καθορίζεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved