ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Αλλαγές στον διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης 22/1/09


Αθήνα 22.1.2009, 07:03
Δυσκολίες, ως φαίνεται, αντιμετωπίζουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τους δύο -εκτός ΑΣΕΠ- διαγωνισμούς που ετοιμάζουν εδώ και καιρό, για την πρόσληψη 50 και 156 υπαλλήλων αντίστοιχα (δείτε
παλαιότερο δημοσίευμα της Proslipsis).

Με νεότερη απόφασή του το υπουργείο τροποποιεί σημεία της διαδικασίας πρόσληψης των 156 υπαλλήλων, οι οποίοι θα επιλεγούν με γραπτές εξετάσεις και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που θα συστήσει το ίδιο. Η κυριώτερη μεταβολή αφορά το άρθρο 10 της προηγούμενης απόφασης, που περιγράφει τα μαθήματα που θα εξετασθούν οι υποψήφιοι.

Με τη νέα απόφαση η εξεταστέα ύλη για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαμορφώνεται ως εξής:

* Για την ΠΕ κατηγορία οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά στα παρακάτω μαθήματα:
α) Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου.
β) Στοιχεία Αστικού Δικαίου:
1. Γενικές αρχές,
2. Εμπράγματο Δίκαιο (Εμπράγματα δικαιώματα - Μεταγραφή),
3. Κληρονομικό Δίκαιο (Διαθήκες - Κληρονομητήριο).
γ) Στοιχεία Ποινικού Δικαίου (Γενικό Μέρος: κεφ. 1, 2, 3, 4, 7, 10, 11, 12) και Στοιχεία Ποινικής Δικονομίας (πλην εκτάκτων διαδικασιών και εκτελέσεως).
δ) Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (άρθρα 1 έως και 22) και Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

* Για τη ΔΕ κατηγορία οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτά στα παρακάτω μαθήματα:
α) Λεκτικές Δεξιότητες και Κατανόηση Κειμένου.
β) Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς.
γ) Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (άρθρα 1 έως και 22) και Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

Η επίδοση σε κάθε μάθημα βαθμολογείται με τους βαθμούς 0 – 10. Βαθμός ολικής ικανότητας του υποψηφίου θεωρείται ο αριθμός που προκύπτει από το άθροισμα του βαθμού όλων των μαθημάτων διαιρούμενο δια του αριθμού αυτών. Μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών η Επιτροπή καταρτίζει, με βάση το βαθμό ολικής ικανότητας, πίνακα κατάταξης με σειρά επιτυχίας των υποψηφίων που έλαβαν μέσο όρο βαθμολογίας στις γραπτές δοκιμασίες πέντε.

Η συνέντευξη
Στη νέα απόφαση το υπουργείο γίνεται πιο αναλυτικό και ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της συνέντευξης, ορίζοντας ότι: «Η συνέντευξη διενεργείται από την επιτροπή του διαγωνισμού και καλείται αριθμός υποψηφίων τετραπλάσιος των προκηρυχθεισών θέσεων. Ο αριθμός αυτός προσαυξάνεται με το σύνολο των υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο υποψήφιο που δικαιούται να κληθεί στη συνέντευξη βάσει της προηγούμενης παραγράφου. Η συνέντευξη βαθμολογείται με βαθμό 1 - 5. Με τη συνέντευξη αξιολογείται η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στην άσκηση των καθηκόντων με την οποία συνδέεται αμέσως η θέση που πρόκειται να καταλάβει. Ο βαθμός της συνέντευξης προστίθεται στο βαθμό ολικής ικανότητας του υποψηφίου και το άθροισμα αποτελεί το βαθμό επιτυχίας κάθε υποψηφίου».

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι θα κληθεί και το ΑΣΕΠ να διενεργήσει έλεγχο, αλλά κατόπιν... εορτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved