ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Εξαγγελία για 120 προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής (16/6)


Αθήνα 16.6.2005
Συνολικά 120 προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, εξήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Καλός.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ειδικού Σχολείου Πόμπιας-Μοιρών, είπε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν σύντομα καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, τόνισε ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη βελτίωση των νόμων 2817 και 3194 που θα επιτρέψει την καλύτερη λειτουργία των ΣΜΕΑ και των ΚΔΑΥ (σ.σ.: Πρόκειται για τα Κέντρα Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, που λειτουργούν σε περιοχές της χώρας).

Το προσωπικό των σχολείων ειδικής αγωγής προσλαμβάνεται μέσω προκήρυξης που εκδίδει το υπουργείο Παιδείας και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- θέσεις κοινωνικών επιστημόνων, όπως ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, λογοθεραπευτών κ.ά. Μάλιστα, στην τελευταία διαδικασία πρόσληψης το υπουργείο δημιούργησε ένα είδος επετηρίδας και προσέλαβε επιπλέον προσωπικό περίπου δύο χρόνια μετά την έκδοση της προκήρυξης.

Το καθεστώς λειτουργίας των ΚΔΑΥ και ΣΜΕΑ ρυθμίζεται με το νόμο 2817/2000 "Εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άλλες διατάξεις", που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Α’ 78/14.3.2000. Για να τον κατεβάσετε, πατηστε εδώ

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved