ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Τις 5.000 θα φθάσουν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία 5/11/09


Αθήνα 5.11.2009, 17:32
Η προκήρυξη για τις 1.727 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και θα προχωρήσει αφού γίνει προσαρμογή του τεύχους της προκήρυξης βάσει της γενικής οδηγίας που θα ισχύει για όλες τις προκηρύξεις, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τασου Κουράκη.

Η υπουργός είπε επίσης ότι εντός του έτους θα προχωρήσει προκήρυξη 1.400 ακόμη θέσεων νοσηλευτών και ότι ισχύει η δέσμευση του υπουργείου για την κάλυψη 3.000 νέων θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων.

Σχετικά με τις θέσεις γιατρών, η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 671 κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε θέσεις επιμελητών και ότι ζητήθηκε η επιτάχυνση και επεξεργασία για την σύσταση επιπλέον 1.329 θέσεων ιατρικού προσωπικού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα και έτσι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2.000, που απαιτείται ώστε να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα εφημεριών και να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων. Επιπλέον, ότι γίνεται προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία όσον αφορά και τους ειδικευμένους γιατρούς αλλά πρέπει να προηγηθεί σωστή απεικόνιση αναγκών.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι προχωρεί η αποπληρωμή των εφημεριών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και ότι από το υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η διαβεβαίωση για την πληρωμή τους για το υπόλοιπο του χρόνου. Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών επιχειρείται λύση και στο νομικό πρόβλημα του πλαφόν των εφημεριών, το οποίο θα τεθεί σε διάλογο κατά την αυριανή συνάντηση της υπουργού με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΙΝΓΕ).

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης ζήτησε να γίνουν οι προσλήψεις εντός του έτους καθώς τα κενά νοσηλευτικού προσωπικού πλησιάζουν τις 25.000 θέσεις, ενώ επεσήμανε ότι αν προσληφθούν 1.700 νοσηλευτές και 1.400 επιπλέον, και ακόμη 3.000 το 2010, ο αριθμός των 6.000 απλώς θα καλύψει τις αποχωρήσεις από τα stage και άρα δεν θα υπάρξει αναβάθμιση σε επίπεδο νοσοκομείων. Επίσης, ζήτησε να οριστούν τα μέλη του υπουργείου που συμμετέχουν στην κοινή υπουργική επιτροπή ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα πρότυπα εφημέρευσης και για την κατανομή των 2.500 θέσεων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved