ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
Οι 2.987 θέσεις της προκήρυξης των νοσοκομείων
 

 

Αθήνα 29.12.2009, 14:21

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απέστειλε σήμερα το ΑΣΕΠ την 7K/2009 προκήρυξη, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 2.987 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) Δευτεροβάθμιας (ΔΕ)  και Υποχρεωτικής (ΥΕ) Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας καθώς και στο Αρεταίειο και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Φυσικά ο πίνακας ουδεμία σχέση έχει με αυτούς που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες μερίδα του έντυπου Τύπου.

Ειδικότερα, η προκήρυξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες θέσεις:
* 117 ΠΕ νοσηλευτικής.
* 1.354 ΤΕ νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού (νοσηλευτικής, επισκεπτών υγείας, λογοθεραπείας, ιατρικών εργαστηρίων, κ.λπ.).
* 1.339 ΔΕ νοσηλευτών, παρασκευαστών, πληρώματος ασθενοφόρων, κ.λπ.).
* 177 ΥΕ βοηθητικού υγιειονομικού προσωπικού.

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: ΠΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, ΤΕ Φυσιοθεραπείας, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Λογοθεραπείας, ΤΕ Τεχνικών Ιατρικών Οργάνων, ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Επιμελητών Ασθενών, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, ΔΕ Χειριστών - Εμφανιστών, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου, ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού - Μεταφορέων Ασθενών.

 

Με το νέο νόμο

Οι θέσεις θα καλυφθούν με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με το νέο νόμο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, ο οποίος αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να τεθεί σε ισχύ τις προσεχείς εβδομάδες.

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος προβλέπει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ∆Ε, ΥΕ, καθώς και ΤΕ Επισκεπτών Υγείας και ΤΕ Μαιευτικής των Νοσοκοµείων από την ηµεροµηνία πρόσληψής του και για µία πενταετία δεν επιτρέπεται να αποµακρυνθεί από τη θέση στην οποία διορίστηκε για οποιονδήποτε λόγο και µε οποιαδήποτε διαδικασία (απόσπαση, µετάταξη, µετάθεση). Οι επιτυχόντες που αποδέχονται το διορισµό τους τουλάχιστον δύο φορές και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται µέσα σε δώδεκα µήνες από την ηµεροµηνία πρόσληψής τους δεν επιτρέπεται να συµµετάσχουν για µία τριετία σε διαγωνισµούς πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκοµεία και τις µονάδες φροντίδας του ΕΣΥ.

Με τον ίδιο νόμο καταργείται η προσαύξηση της μοριοδότησης για εμπειρία στο δημόσιο τομέα και η μοριοδότηση για σεμινάρια ΟΑΕΔ, ενώ αλλάζουν και τα κριτήρια επιλογής.

Συγκεκριμένα:
* Οι µονάδες του βαθµού του τίτλου σπουδών υπολογίζονται σε δεκάβαθµη κλίµακα µε δύο δεκαδικά ψηφία και πολλαπλασιάζονται πλέον µε τον αριθµό 110, και όχι 100 όπως ίσχυε.

* Για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται:
α. ∆ιδακτορικό δίπλωµα στο γνωστικό αντικείµενο της θέσης: 400 µονάδες.
β. ∆ιδακτορικό δίπλωµα σε άλλο γνωστικό αντικείµενο: 200 µονάδες.
γ. Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στο γνωστικό αντικείµενο της θέσης: 200 µονάδες.
δ. Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο γνωστικό αντικείµενο: εκατό 100 µονάδες.
Αν ο υποψήφιος κατέχει δεύτερο µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, µοριοδοτείται επιπλέον κατά 30% των µορίων που προβλέπονται για τον αντίστοιχο πρώτο τίτλο.

* Aλλαγές επήλθαν και στον υπολογισμό της εμπειρίας, η οποία πλέον λαµβάνεται υπόψη ως βαθµολογούµενο κριτήριο για το 50% των θέσεων που προκηρύσσονται ανά φορέα, κλάδο ή ειδικότητα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που, από ειδική διάταξη νόµου ή κατά τον οργανισµό ή κανονισµό του οικείου φορέα, η εµπειρία προβλέπεται ως προϋπόθεση διορισµού ή πρόσληψης.

* Υπόψη λαμβάνεται και ο βαθµός της ειδικής γραπτής δοκιµασίας (test), ο οποίος με το νέο νομο ισχύει για 10 έτη από την έκδοση των αποτελεσµάτων.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες και θα διατίθεται δωρεάν από τα κατά τόπους γραφεία του Εθνικού Τυπογραφείου και από τον δικτυακό τόπο του www.et.gr, ενώ ακολούθως θα καθορισθεί από το ΑΣΕΠ η εικοσαήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τον πίνακα με τις θέσεις.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Ο πίνακας με τις θέσεις (αρχείο pdf 99 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved