ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οι προσλήψεις που έρχονται Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Ιούνιο η προκήρυξη του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 14.4.2010, 15:43

Ελπίδες ότι ο επικείμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα προκηρυχθεί και θα ολοκληρωθεί -για πρώτη φορά- μέσα στο ίδιο έτος, δηλαδή το 2010, ανέκυψαν κατά τη συνάντηση του προέδρου του ΑΣΕΠ Γιώργου Βέη με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Proslipsis, κατά τη συνάντηση ο κ. Βέης έθεσε στην κ. Διαμαντοπούλου το πρόβλημα των καθυστερήσεων στους τελευταίους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι κυρίως οφείλονταν στην μη έγκαιρη προετοιμασία του υπουργείου, και τόνισε ότι για να διεξαχθεί κανονικά ο επικείμενος διαγωνισμός το υπουργείο θα πρέπει να παραδώσει στο ΑΣΕΠ το απαραίτητο υλικό μέσα στον Μάιο, ώστε η προκήρυξη να εκδοθεί τον Ιούνιο και οι εξετάσεις να διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο. Η κ. Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε ότι τηρηθεί το παραπάνω χρονοδιάγραμμα.

Ό κ. Βέης πρότεινε επίσης να εισαχθεί στο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών τεστ δεξιοτήτων, ανάλογο με αυτό που πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις του ν. 2190/94 (οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών δεν υπάγονται στο νόμο αυτό), αίτημα που η κ. Διαμαντοπούλου υποσχέθηκε να εξετάσει. Επίσης, ζήτησε να αναδιοργανωθεί και να μειωθεί η εξεταστέα ύλη για ορισμένους κλάδους - ειδικότητες (και ιδιαίτερα των φιλολόγων), αλλά και να γίνονται δεκτοί ως διορθωτές καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σημαντική εμπειρία, ώστε να επισπευσθεί η εξέταση των γραπτών.

Σημειώνεται, ότι ο επικείμενος διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα ίσχυαν και στους προηγούμενους διαγωνισμούς, καθώς οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας θα εφαρμοσθούν από το διαγωνισμό 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved