ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο με υποτροφία

Αθήνα 13.6.2016, 23:59

Ευκαιρία για σπουδές με υποτροφία στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του μεγαλύτερου ελληνικού Πανεπιστημίου εκτός Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έχουν φέτος οι υποψήφιοι φοιτητές από την Ελλάδα, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ιδρύματος.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τα προπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 στην ελληνική ιστοσελίδα www.unic-greece.gr. Ο αριθμός των υποτροφιών είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι φοιτητές από την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στη σχολή που επιθυμούν με συνολικό κόστος σπουδών παραπλήσιο με αυτό που θα κόστιζαν οι σπουδές τους σε οποιοδήποτε κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, «το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ, ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor), μεταπτυχιακού (Μaster) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου. 

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε 93 ειδικότητες μεταπτυχιακής, διδακτορικής και προπτυχιακής εξειδίκευσης μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών, Ψυχολογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κλπ. 

Τα Τμήματα Ιατρικής, Νομικής, Ψυχολογίας Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών έχουν καταστεί από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους φοιτητές από την Ελλάδα, με αντιστοιχία και δημοφιλέστερες επιλογές και με την ισοτιμία - αντιστοιχία των προγραμμάτων σπουδών προς τα ελληνικά Πανεπιστήμια δίνουν δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων πτυχιούχων στον Δικηγορικό Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, στο Σύλλογο Ψυχολόγων Ελλάδος, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα. Ειδικά το Τμήμα της Νομικής είναι το μοναδικό σε όλη τη Μεσόγειο που δίνει την (προαιρετική) παράλληλη δυνατότητα εξειδίκευσης των φοιτητών τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλοσαξονικό - κυπριακό δίκαιο, μέσω των πολλών επιλεγομένων μαθημάτων. 

Πέραν αυτών, είναι σημαντικό να τονισθεί πως απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν απΆ ευθείας σε προχωρημένο εξάμηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων εφόσον έχουν τελειώσει κάποιο τμήμα με συναφές αντικείμενο και κοινά μαθήματα (λχ από τις Πολιτικές Επιστήμες σε Νομική, από ΦΠΨ στην Ψυχολογία κλπ). 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη στη Λευκωσία για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτησή τους, καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα κινητικότητας Εράσμους με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας». 

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr, ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709 (από σταθερό) και στο 6972 089310 (όλες τις γραμμές).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved