ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Υποτροφίες Επιστροφή    
Δήμος Αμαρουσίου: Υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση

Αθήνα 14.9.2016, 19:43

Την υλοποίηση ενός έκτακτου προγράμματος προπτυχιακών υποτροφιών για πρωτοετείς φοιτητές κατοίκους Αμαρουσίου προκηρύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου, με σκοπό την κάλυψη εξόδων πρώτης εγκατάστασης στο τόπο σπουδών τους. 

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και έχει στόχο την ανακούφιση των ευπαθών οικογενειών της πόλης που πλήττονται από την κρίση και τη στήριξη των φοιτητών στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της υλοποίησης του προγράμματος αναφέρει: «Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συστηματικά και αδιάλειπτα προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του τόσο σε δράσεις ανάδειξης και προαγωγής του ελληνικού πολιτισμού, όσο και σε πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης και κοινωνικής συνεισφοράς για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση. Με την υλοποίηση του παρόντος προγράμματος, μέσα από τη συνένωση των δυνάμεών μας, θέλουμε οι πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες να ξεκινήσουν με εφόδια τις σπουδές τους και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, αναγνωρίζοντας την μέχρι σήμερα  προσπάθειά τους. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σ. Λάτση γα την κοινωνική ευαισθησία, καθώς και για το γεγονός ότι στέκεται πάντα αρωγός στην προσπάθεια μας, να στηρίξουμε τις οικογένειες της πόλης μας και τη νεολαία μας που είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.»

Οι υποψήφιοι  μπορούν να υποβάλουν αίτηση, εφόσον πληρούν  τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Να είναι κάτοικοι Αμαρουσίου και να ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες. ( πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, άποροι, ΑΜΕΑ, κ.α).
- Να εγγράφοντα για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ της Ελλάδας, μετά από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Μαϊου – Ιουνίου 2016.
- Το Τμήμα που εισήχθησαν να είναι εκτός Αττικής.  

Όσες αιτήσεις δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα αξιολογηθούν.

Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, 3ος όροφος, υπόψη: κας Ελένης Γιαννακοπούλου.  

Οι υποψήφιοι πρέπει να επισυνάψουν στη φόρμα αίτησης τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Λογαριασμό ΔΕΚΟ που να αποδεικνύει ότι είναι κάτοικοι Αμαρουσίου.            
- Συμβόλαιο μίσθωσης στο τόπο σπουδών ή απόδειξη διαμονής σε φοιτητική εστία.
- Βεβαίωση εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος στο οποίο έχουν εισαχθεί.
- Εκκαθαριστικά σημειώματα Φορολογίας Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2015 των γονέων τους ή και τα προσωπικά τους εφόσον υπάρχουν.  
-Εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ 2016 του υποψήφιου και των γονέων του.
-  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
- Οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών κριτηρίων (πολυτεκνία, αναπηρία, απώλεια γονέα, μονογονεϊκή οικογένεια, κ.α)
- Βεβαίωση αναβολής στράτευσης.
- Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι πρόκειται να αιτηθούν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ είναι αναγκαίο να επισυνάψουν μια υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρουν το τμήμα και το Ίδρυμα. 

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν τεκμηριώσουν με επίσημα έγγραφα από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς, όσα δηλώνουν στην αίτησή τους θα αποκλειστούν από τη διαδικασία αξιολόγησης. 

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι μόνο για το πρώτο έτος σπουδών. Ο αριθμός των υποτροφιών και το ύψος της υποτροφίας θα ανακοινωθούν με τα αποτελέσματα. 

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2016. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει έως τις 10 Οκτωβρίου 2016. 

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινήσεις επικοινωνήστε: τηλ. 213-2038345, 317, email: elenig@maroussi.gr. 
        
Επισυνάπτεται η φόρμα αίτησης.       


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved