ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 







 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου

 

Αθήνα 1.6.2012, 16:23

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο "Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου".

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών εξαμήνων (δύο εξάμηνα μαθημάτων και ένα εξάμηνο εκπόνησης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας) στις κατευθύνσεις:

Α: Διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, με αντικείμενα τους φυσικούς και περιβαλλοντικούς κινδύνους και τις ερμηνείες τους, τις φυσικές διεργασίες που συνδέονται με τις καταστροφές, τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των καταστροφών, την έννοια και τις εκτιμήσεις τρωτότητας, τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών στη διαχείριση καταστροφών, τις πολιτικές πρόληψης και ετοιμότητας και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, αποκατάστασης και ανασυγκρότησης. Αριθμός εισακτέων 12.

Β: Ευρωπαϊκές πολιτικές, σχεδιασμός και ανάπτυξη του χώρου, με αντικείμενα τις διαδικασίες ενοποίησης του Ευρωπαϊκού χώρου, το χωρικό σχεδιασμό σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, τις θεωρίες και πρακτικές του περιφερειακού προγραμματισμού, την ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών περιφερειών των πόλεων και της υπαίθρου, τη μελέτη του κοινωνικού αποκλεισμού και της μετανάστευσης. Επίσης προσφέρονται εξειδικευμένα μαθήματα μεθόδων επιστημονικής γεωγραφικής έρευνας και ποσοτικής ανάλυσης. Αριθμός εισακτέων 12.

Γ: Γεωπληροφορική, με αντικείμενα τις τεχνολογίες γεωπληροφορικής και τις ειδικές εφαρμογές τους στην ανάλυση γεωγραφικών δεδομένων, τις χωρικές βάσεις δεδομένων, τις εξελιγμένες τεχνικές αξιοποίησης συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών και τηλεπισκόπησης, την προσομοίωση – μοντελοποίηση γεωγραφικών δεδομένων καθώς και τις τεχνικές χωρικής ανάλυσης. Αριθμός εισακτέων 12.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι πτυχιούχοι συναφών Ελληνικών Πανεπιστημίων, αντιστοίχων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και Τμημάτων ΤΕΙ, σύμφωνα με το αρθρ. 5. παρ. 12γ του ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 τ.Α'). Δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχουν και τελειόφοιτοι των ανωτέρω Τμημάτων, οι οποίοι αναμένεται να αποφοιτήσουν το Σεπτέμβριο του 2012. Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβάλλονται και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από τον αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ ή ΔΙΚΑΤΣΑ).

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές οφείλουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας από 14 Μαΐου 2012 έως 22 Ιουνίου 2012 καθημερινά 11:00π.μ. – 14:00μ.μ. τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση σε έντυπο που χορηγείται από τη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας (παρέχεται και στην ιστοσελίδα του Τμήματος).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή διπλώματος.
3. Αναλυτική βαθμολογία του πτυχίου ή των πτυχίων που υποβάλλονται (Τρέχουσα αναλυτική βαθμολογία για τους τελειόφοιτους)
4. Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο από τα απαιτούμενα αποδεικτικά των αναφερομένων σε αυτό, καθώς και από οποιοδήποτε υποστηρικτικό στοιχείο της υποψηφιότητας.
5. Επικυρωμένο αποδεικτικό καλής γνώσης ξένης γλώσσας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγγλική.
6. Δύο συστατικές επιστολές

Στο ΠΜΣ προβλέπονται δίδακτρα συνολικού ύψους 2.400 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε έξι δόσεις και αποπληρώνονται εντός των τριών εξαμήνων της κανονικής διάρκειας φοίτησης. Επίσης, προβλέπεται η χορήγηση έξι υποτροφιών, μία ανά κατεύθυνση και εξάμηνο μαθημάτων (δηλ. για τα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών). Υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μέρους των σπουδών σε ένα από τα Ευρωπαϊκά ΑΕΙ με τα οποία συνεργάζεται το Τμήμα Γεωγραφίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Αποτελεί πάγιο στόχο του ΠΜΣ να διεξάγεται εκπαιδευτική εκδρομή (εσωτερικού ή εξωτερικού).

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από επιτροπή, η οποία ορίζεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης (ΓΣΕΣ), και βασίζεται στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών και στην προφορική συνέντευξη σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του ΠΜΣ.

Η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:
 (α) 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2012: Προφορικές συνεντεύξεις υποψηφίων,
 (β) 24 Σεπτεμβρίου 2012: Ανακοίνωση του τελικού πίνακα επιτυχόντων και
 (γ) 01 - 05 Οκτωβρίου 2012: Εγγραφές των επιλεγέντων

Πληροφορίες παρέχει η Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας, κ. Ζωή Φουλίδη, τηλ.: 210-9549325, e-mail: zfoulidi@hua.gr, καθώς και η ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωγραφίας: http://www.geo.hua.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved