ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία

 

Αθήνα 7.6.2012, 21:45

Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία» και με τις εξής δύο κατευθύνσεις: 1. Ιστορία του Γαλλικού Πολιτισμού, 2. Γαλλική Λογοτεχνία.

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, άλλων Τμημάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής ως και απόφοιτοι Τμημάτων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο των ΤΕΙ. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν επίσης απόφοιτοι αυτών των Τμημάτων, οι οποίοι έχουν περατώσει τις σπουδές τους κατά την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2012, αλλά δεν θα έχουν ακόμη ορκιστεί.

Οι υποψήφιοι της περίπτωσης αυτής πρέπει να καταθέσουν το πτυχίο τους για την εγγραφή τους. Θα εγγραφούν 5 φοιτητές ανά κατεύθυνση, συνολικά 10 φοιτητές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν από 3 έως 14 Σεπτεμβρίου 2012 στη Γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα, γραφείο 410, τηλ. 210-7277793, 210-7277423, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας για εγγραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου ή λοιπών τίτλων σπουδών και βεβαίωση ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται)
4. Αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών μαθημάτων
5. Αντίτυπα ερευνητικών δημοσιευμάτων (εφόσον υπάρχουν).

Η επιλογή θα γίνει με συνεκτίμηση α) των αποτελεσμάτων της γραπτής εξέτασης, β) των παραπάνω δικαιολογητικών, και γ) της ατομικής συνέντευξης. Όσοι υποψήφιοι δεν έχουν επαρκή επίδοση στις γραπτές εξετάσεις θα αποκλειστούν της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής.

Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στη Γραμματεία και στη Βιβλιοθήκη).

Η εξεταστέα ύλη ανά κατεύθυνση είναι η εξής:
* Κατεύθυνση Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού:
Ι. Η κίνηση των ιδεών στη Γαλλία από το Διαφωτισμό ως τον εικοστό αιώνα: Πολιτικές θεωρίες, Οικονομικές θεωρίες, Θρησκεία και Κράτος,
Καλλιτεχνικά ρεύματα, Θεωρίες των δύο φύλων.
ΙΙ. Κοινωνικά κινήματα και συγκρούσεις στη σύγχρονη Γαλλία: 1830, 1848 και το αστικό κίνημα, 1848, 1871 και το εργατικό κίνημα, 1968 και το νεολαιίστικο κίνημα, Γυναικείο κίνημα: πρωτοποριακές μορφές και συλλογικές διεκδικήσεις.
* Κατεύθυνση Γαλλικής Λογοτεχνίας:
Ο υποψήφιος επιλέγει τρεις από τις παρακάτω επτά ενότητες: 1. Γαλλική δραματουργία του 17ου αιώνα. Εξετάζεται το έργο L’École des Femmes του Molière. 2. Το κίνημα του διαφωτισμού και οι εκπρόσωποί του. Εξετάζεται το έργο Zadig του Voltaire. 3. Ρομαντική Ποίηση. 4. Το μυθιστόρημα του 19ου αιώνα και οι κύριοι εκπρόσωποί του: Stendhal, Balzac, Flaubert, Zola. Εξετάζεται το έργο Madame Bovary του Flaubert. 5. Το κίνημα του Υπερρεαλισμού, οι εκπρόσωποι και η απήχησή του. Εξετάζεται το έργο Nadja του André Breton. 6. Το Νέο μυθιστόρημα. Εξετάζεται το έργο La Jalousie του Alain Robbe-Grillet. 7. Το θέατρο στον 20ο αιώνα. Εξετάζεται το έργο Roberto Zucco του Bernard-Marie Koltès.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved