ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό: Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

 

Αθήνα 16.5.2013, 23:43

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014.

Το Πρόγραμμα οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για 15 θέσεις στο ΔΠΜΣ έχουν πτυχιούχοι από όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της ημεδαπής, καθώς και πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ομοταγών, ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων των ΤΕΙ.

Τα κριτήρια επιλογής (και το ειδικό βάρος καθενός εξ’αυτών) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3685/08 και την απόφαση της ΕΔΕ είναι τα ακόλουθα:
1. Γενικός βαθμός πτυχίου, έως 10 μόρια.
2. Βαθμός συναφών με την ειδίκευση προπτυχιακών μαθημάτων, έως 10 μόρια.
3. Βαθμολογία σε συναφή με την ειδίκευση πτυχιακή εργασία και/ή συναφή ερευνητική δραστηριότητα, έως 10 μόρια.
4. Επαγγελματική εμπειρία και/ή τυχόν άλλες μεταπτυχιακές σπουδές ή άλλες σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έως 10 μόρια.
5. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής κρίνεται απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, η επάρκεια της οποίας πιστοποιείται είτε με βάση αναγνωρισμένο δίπλωμα επιπέδου Proficiency ή με γραπτές εξετάσεις.

Πρόσθετα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών ορίζονται:
1. Γραπτή μελέτη ειδικής περίπτωσης, έως 40 μόρια.
2. Ατομική συνέντευξη για την εκτίμηση της επιστημονικής κατάρτισης και της γενικότερης συγκρότησης του υποψηφίου, έως 20 μόρια.

Ο ανώτατος αριθμός μορίων που μπορεί να συμπληρώσει ο υποψήφιος είναι 100. Για να προχωρήσει στη διαδικασία της συνέντευξης, θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 μόρια στη γραπτή μελέτη ειδικής περίπτωσης (άριστα 40). Το θέμα της γραπτής εργασίας (1500-2000 λέξεις) θα ανακοινωθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την επιτυχή γραπτή εξέτασή τους στην ξένη γλώσσα, με υποχρέωση περαίωσής της σε διάστημα 7 ημερών. Τα γραπτά εξετάζονται από δύο εξεταστές. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο εξεταστών είναι μεγαλύτερη του 3 τότε το γραπτό αναβαθμολογείται από τρίτο μέλος ΔΕΠ το οποίο ορίζεται από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων. Οι υποψήφιοι κατατάσσονται από την Επιτροπή Επιλογής Εισακτέων με βάση το συνολικό αριθμό μονάδων που θα συγκεντρώσουν.

Ο πίνακας επιτυχόντων εγκρίνεται από την Συντονιστική Επιτροπή και επικυρώνεται από την ΕΔΕ. Ο επικυρωμένος πίνακας επιτυχόντων ανακοινώνεται από τη Γραμματεία του επισπεύδοντος Τμήματος και οι επιτυχόντες καλούνται να εγγραφούν στο επισπεύδον Τμήμα εντός τακτής προθεσμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 54124 Θεσσαλονίκη, από τις 22 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου 2013 τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας
2. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρονται οι σπουδές, η επαγγελματική, επιστημονική και κοινωνική τους δραστηριότητα(με όλα τα αποδεικτικά-πιστοποιητικά στοιχεία)
3. Αντίγραφο πτυχίου (επικυρωμένο)
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
5. Πιστοποιητικό επάρκειας ξένης γλώσσας
6. Σε περίπτωση που οι τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται και αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)
7. Δύο συστατικές επιστολές

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητη η παρακολούθηση των μαθημάτων, που θα διεξάγονται απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων. Ωστόσο, κάποια από τα μαθήματα θα διεξάγονται σε «κύκλους» κατά την Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή -υπολογίζονται 8 τέτοιοι «κύκλοι» για το πρώτο εξάμηνο σπουδών και 8 για το δεύτερο- ενώ και ορισμένα σεμινάρια θα λαμβάνουν χώρα κατά τα σαββατοκύριακα.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός του Μαΐου του 2013 σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Πληροφορίες δίνονται από τη Γραμματεία του Επισπεύδοντος Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τηλ.: 2310-995058, 59, 64.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved