ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό τομέα Παιδαγωγικής ΑΠΘ

 

Αθήνα 18.5.2013, 23:32

Στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 2006-07 νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ).

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην κατάρτιση επιστημόνων - ερευνητών για ερευνητικές και διδακτικές δραστηριότητες στο χώρο των Επιστημών της Αγωγής και για επαγγελματική αξιοποίησή τους σε ερευνητικά και επαγγελματικά πεδία που συνδέονται με την οικογένεια και το σχολείο, με εξωοικογενειακές  και εξωσχολικές εστίες κοινωνικοποίησης και με επιμορφωτικές, επαγγελματικές και μη, δραστηριότητες των ενηλίκων.

Για τους σκοπούς αυτούς το ΠMΣ παρέχει ειδίκευση στην Παιδαγωγική, η οποία καλύπτει όλο το φάσμα της τυπικής εκπαίδευσης (από την Πρωτοβάθμια έως την Τριτοβάθμια) και της μη τυπικής μετασχολικής εκπαίδευσης (Εκπαίδευση Ενηλίκων ή Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση).

Το Πρόγραμμα.απονέμει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) και διδακτορικό δίπλωμα στην Παιδαγωγική. Η χρονική διάρκεια για την απόκτηση του ΜΔΕ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο πλήρη ημερολογιακά έτη, δηλαδή, τα τέσσερα εξάμηνα.
 
Προϋποθέσεις - επιλογή
Για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014 στο πρόγραμμα θα επιλεγούν μέχρι 30 υποψήφιοι. Συγκεκριμένα προσφέρονται οι εξής θέσεις: για τον κλάδο "Γυναικείες Σπουδές και Εκπαίδευση" 4, για τον κλάδο "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση" 2, για τον κλάδο "Διδακτική Μεθοδολογία" 3, για τον κλάδο "Ειδική Αγωγή" 4, για τον κλάδο "Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών" 2, για τον κλάδο "Ιστορική Παιδαγωγική" 3,  για τον κλάδο "Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης" 3, για τον κλάδο "Μεθοδολογία της Παιδαγωγικής Έρευνας και Στατιστική" 3, για τον κλάδο "Παιδαγωγική της ειρήνης και Εκπαίδευση για την ειρήνη" 2, για τον κλάδο "Προδιαγραφές της Διδασκαλίας" 2 και για τον κλάδο "Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση" 2.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν οι πτυχιούχοι των Τμήματων: i) Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, ii) Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, iii) των ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, iv) των ομοειδών Τμημάτων όλων των Σχολών των ΑΕΙ και v) των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών. Γίνονται ακόμη δεκτοί: i) πτυχιούχοι ομοταγών ιδρυμάτων της Αλλοδαπής, εφόσον προσκομίσουν επισήμως αναγνωρισμένους ως ισότιμους ή αντίστοιχους τίτλους σπουδών και ii) πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων και Σχολών Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίοι διαθέτουν τριετή, τουλάχιστον, αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής απαιτείται η κατάθεση της σχετικής αίτησης, στην οποία ο υποψήφιος δηλώνει τον κλάδο της επιλογής του. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από: α) βιογραφικό σημείωμα, β) επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, γ) πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας του συνόλου των σπουδών ή επικυρωμένο αντίγραφο, δ) βεβαίωση για τριετή τουλάχιστον αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία (στην περίπτωση που αυτό χρειάζεται), ε) αναγνωρισμένο δίπλωμα επάρκειας (επιπέδου Proficiency για την αγγλική, επιπέδου Kleines Sprachdiplom για τη γερμανική, επιπέδου Sorbonne II  ή DΑLF για τη γαλλική) και στ) κατάθεση της πτυχιακής εργασίας, εφόσον υπάρχει.

Η αίτηση υποψηφιότητας και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στη Γραμματεία του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ΑΠΘ (παλαιό κτίριο Φιλοσοφικής, γρ. 216, ώρες λειτουργίας για το κοινό 12:00-14:00, τηλ. 2310 997358) από 1 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν με γραπτές εξετάσεις στην ξένη γλώσσα που έχουν δηλώσει (εφόσον δεν τεκμηριώνουν επάρκεια) και στα εξής γνωστικά αντικείμενα: Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης, Μεθοδολογία Παιδαγωγικής Έρευνας και Σχολική Παιδαγωγική.

Πέραν των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη. Για την τελική επιλογή συνεκτιμώνται τα κριτήρια που προβλέπει ο ν. 3685/2008, η σχετική Υπουργική Απόφαση και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΜΣ.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου από τη Γραμματεία του Τομέα Παιδαγωγικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στη διεύθυνση: www.edlit.auth.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved