ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο

Αθήνα 5.6.2015, 18:06

Θέσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο», προκηρύσσει το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω ΠΜΣ οδηγούν στη λήψη ΜΔΕ μετά από ετήσιο κύκλο σπουδών, στην ελληνική γλώσσα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, με συνολικά 60 πιστωτικές μονάδες (ECTS).
 Proslipsis.gr
Η έναρξη των μαθημάτων του ΠΜΣ θα γίνει τον Οκτώβριο 2015. Τα δίδακτρα του ΠΜΣ ανέρχονται σε 3.000 ευρώ (1.000 € με την έναρξη του Α΄ εξαμήνου, 1.000 € με την έναρξη του Β΄εξαμήνου και 1.000 € κατά την ανάληψη Εκπόνησης της Διπλωματικής Εργασίας).

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι (ή τελειόφοιτοι, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2015) των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής με αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που εργάζονται σε τομείς που αφορούν τη δίαιτα, τη διατροφή και τα τρόφιμα.

Η διαδικασία επιλογής θα βασίζεται στους φακέλους υποψηφιότητας και θα γίνει με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η γνώση ξένων γλωσσών (ιδίως της Αγγλικής), η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων, η επαγγελματική και η τυχόν ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια), οι συστατικές επιστολές, καθώς και η συνάφεια των προπτυχιακών (ή άλλων μεταπτυχιακών) σπουδών με το αντικείμενο του ΠΜΣ. Σε  μερικές περιπτώσεις οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής (ΕΔΕ).

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ έχει ορισθεί στους 60. Ο ακριβής αριθμός μπορεί να αλλάξει με απόφαση της ΕΔΕ σύμφωνα με τις ανάγκες σε ειδικευόμενους αποφοίτους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν, έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015, την αίτησή και το βιογραφικό τους σημείωμα στα e-mails: spotam@med.uth.gr και kapsoritakis@med.uth.gr (μπορούν να τα στείλουν και στα δύο) και στη συνέχεια να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Έντυπη αίτηση (pdf file) Proslipsis.gr
- Βιογραφικό Σημείωμα με στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία του υποψήφιου. Σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνεται και α. σύντομη έκθεση των γνωστικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, στην οποία θα αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο ΠΜΣ β. κατάλογος επιστημονικών δημοσιεύσεων, εφόσον υπάρχουν και γ. περίληψη της διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας, εφόσον έχει εκπονηθεί τέτοια από τον υποψήφιο δ. αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
- Επικυρωμένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου ή βεβαίωση ότι αναμένεται η αποφοίτησή τους, καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ όταν απαιτείται.
- Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων.
- Αποδεικτικό γνώσης ξένων γλωσσών (και ειδικότερα της αγγλικής). Για τους αλλοδαπούς απαιτείται και η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας.
- Δύο συστατικές επιστολές από Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ερευνητές ή εξέχουσες προσωπικότητες.
- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
- Πρόσφατη φωτογραφία (επισυνάπτεται στη αίτηση)

Τα παραπάνω πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση: Πανεπιστημιακή Γαστρεντερολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Βιόπολις, Μεζούρλο, 41110, Λάρισα (υπόψη κ.κ. Ποταμιάνου Σ. και Καψωριτάκη Α.).
 Proslipsis.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2413502806, 2413501985, 2413502878 και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.med.uth.gr/pmsdhd/index.html.


ΠΙΝΑΚΑΣ 
Το πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών και οι πιστωτικές μονάδες έχουν ως εξής:

1ο εξάμηνο
Το ισορροπημένο διαιτολόγιο. Εκτίμηση των διατροφικών διαταραχών και ελλειμμάτων (ECTS: 4)
 Πληθυσμιακά  διαιτητικά  πρότυπα.  Συντηρητικά  τροφίμων,  συντήρηση,  κατάψυξη, κονσερβοποίηση, μεταλλαγμένα (ECTS: 5)
Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές στα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα, ήπατος και παγκρέατος  (ECTS:6)
Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές σε νοσήματα του νευρικού, αναπνευστικού,  καρδιαγγειακού συστήματος και σε νοσήματα νεφρών ουρητήρων, κύστης (ECTS: 5)
Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές σε ψυχιατρικά, ενδοκρινολογικά,οφθαλμολογικά νοσήματα και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και του δέρματος (ECTS: 5)
Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη, στα παιδιά,  στους γέροντες και στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (ECTS: 5)

2ο εξάμηνο. Proslipsis.gr
Παχυσαρκία, νοσογόνος παχυσαρκία, βαριατρική (ECTS: 4)
Θεραπευτική αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και ελλειμμάτων (ECTS: 6)
Συμπληρώματα διατροφής, προβιοτικά, ευβιοτικά, σκευάσματα εντερικής και παρεντερικής διατροφής (ECTS: 6) 
Μεθοδολογία της Έρευνας ( ECTS: 4)
Εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας (ECTS: 10)

© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved