ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Διακρατικό Μεταπτυχιακό: Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών

Αθήνα 6.6.2015, 02:18

Την πλήρωση θέσεων σπουδών στο Διαπανεπιστημιακό – Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με τίτλο «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών», που οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), ανακοινώνουν τα συνεργαζόμενα τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.   

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη διοικητική ευθύνη του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συνεργασία των Τμημάτων «Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας» και «Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Αθηνών και των Τμημάτων «Επιστημών Αγωγής» και «Μαθηματικών και Στατιστικής» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θα γίνουν δεκτοί μέχρι 40 φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές διετούς διάρκειας που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών (υπό την προϋπόθεση της έγκρισης του Σχεδίου Πρυτανικής Απόφασης για την ανανέωση λειτουργίας του Προγράμματος). 
Proslipsis.gr
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν πτυχιούχοι Τμημάτων Μαθηματικών, Στατιστικής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών, του Τμήματος ΜΙΘΕ και των Τμημάτων ΦΠΨ και Παιδαγωγικών της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι αντιστοίχων τμημάτων των ΤΕΙ της χώρας όπως ο νόμος ορίζει. Υποψήφιοι δύνανται να είναι και όσοι καταστούν πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2015.

Επιδίωξη του προγράμματος είναι περίπου οι μισοί των υποψηφίων που θα γίνουν δεκτοί να είναι καθηγητές Μαθηματικών διορισμένοι σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η παρακολούθηση του Προγράμματος συνεπάγεται την καταβολή διδάκτρων ύψους 1.300 ευρώ κατ’ έτος, για δύο έτη. Κάθε έτος χορηγούνται υποτροφίες με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: 
1. Έντυπη αίτηση (οι υποψήφιοι μπορούν να λαμβάνουν την αίτηση από τη Γραμματεία του Προγράμματος ή από την ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.math.uoa.gr/me/application.html )
2. Αντίγραφο πτυχίου (οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων της αλλοδαπής πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ, ότι το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα που προέρχονται είναι αναγνωρισμένο ισότιμο Ίδρυμα)
3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
4. Βιογραφικό Σημείωμα
5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
6. Τυχόν επιστημονικές δημοσιεύσεις
7. Συστατικές επιστολές
8. Δίπλωμα καλής γνώσης Αγγλικών ή Γαλλικών.
Proslipsis.gr
Η υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων αρχίζει  την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και λήγει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους τις ακόλουθες ημέρες και ώρες: Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, 10:00-15:00 ή Τετάρτη και Παρασκευή, 11:00-16:30. Εναλλακτικά, αιτήσεις γίνονται δεκτές ταχυδρομικά μόνο με αποστολή μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (και όχι με ταχυδρομείο) στην εξής διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Μαθηματικών, ΠΜΣ Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών, Πανεπιστημιόπολη, 157 84 Ζωγράφου, Γραφείο 204Β - κα Κλη (τηλ.: 210-7276515).

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει από επιτροπή καθηγητών, αμέσως μετά τη λήξη υποβολής των δικαιολογητικών.

Η διαδικασία επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια: Proslipsis.gr
- Στο πρώτο στάδιο όλοι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτώς σε ερωτηματολόγιο που θα περιέχει γενικές ερωτήσεις μαθηματικού και παιδαγωγικού περιεχομένου και να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα κείμενο της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας. Το στάδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ώρα 10:00-13:00 στο Αναγνωστήριο του Τμήματος Μαθηματικών (3ος όροφος).

- Στο δεύτερο στάδιο θα κληθούν σε συνέντευξη όσοι υποψήφιοι περάσουν με επιτυχία το πρώτο στάδιο. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Ιουλίου 2015. Το ακριβές πρόγραμμα των συνεντεύξεων θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου.  

Η επιτροπή που θα αξιολογήσει τις αιτήσεις των υποψήφιων μεταπτυχιακών φοιτητών αποτελείται από τους κ.κ. Καθ. Θεοδόσιο Ζαχαριάδη, Αναπλ. Καθ. Δέσποινα Πόταρη, Λέκτ. Γεώργιο Ψυχάρη (ΕΔΕ/26.5.2015).

Οι επιτυχόντες της διαδικασίας επιλογής, προκειμένου να κατοχυρώσουν τη θέση τους στο ΠΜΣ θα πραγματοποιήσουν προεγγραφή καταβάλλοντας το ποσό των 200 ευρώ έναντι της 1ης δόσης των διδάκτρων. Οι προεγγραφές θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Proslipsis.gr

Πληροφορίες θα βρείτε στην Ιστοσελίδα του Προγράμματος: http//:www.math.uoa.gr/me, και μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων elenikli@math.uoa.gr.
© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved