ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Instead (Παραποιήσεις)

Αθήνα 9.6.2015, 21:06

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) INSTEAD (Παραποιήσεις) για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016, που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό.

Αιτήσεις υποβάλλονται στη Γραμματεία του Προγράμματος μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

* Ακολουθεί η πρόσκληση του Ιδρύματος.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 
«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) INSTEAD (Παραποιήσεις) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ένα  διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα, σε μόνιμη συνεργασία με καθηγητές και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Διευθύνεται από αρχιτέκτονες (Αντονάς, Πανηγύρης, Βυζοβίτη) αλλά μέσα στο φετινό πρόγραμμα έχουν θέση σημαντικοί εικαστικοί όπως ο Ζάφος Ξαγοράρης, καλλιτέχνης και πρόεδρος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών).
Το πρόγραμμα αντιμετωπίζει την πόλη σε όλες τις κλίμακες που αφορούν το αστικό περιβάλλον: σχέδιο για τον ιστό, για το οικοδομικό τετράγωνο, για την κτιριακή μονάδα και για το έπιπλο. Παρέχονται εργαστήρια με θεματικές που διατρέχουν όλες τις κλίμακες αυτές. Για την απόκτηση του διπλώματος απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε τέσσερα (4) μαθήματα, έξι (6) εργαστήρια και τέσσερα (4) σεμινάρια, κατανεμημένα σε δύο εξάμηνα και, στη συνέχεια, η εκπόνηση και η επιτυχής εξέταση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Οι σπουδές ολοκληρώνονται σε τρία εξάμηνα πλήρους φοίτησης.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπονται δίδακτρα 2.400 ευρώ για όλη τη διάρκειά του (3 εξάμηνα σπουδών), καθώς και η χορήγηση μίας ή δύο υποτροφιών επίδοσης από το ΠΜΣ.

Αποδοχή
Ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε δέκα οκτώ (18). Καθ’ υπέρβαση του αριθμού αυτού, μπορεί να γίνει εγγραφή ενός (1) υποτρόφου εσωτερικού του ΙΚΥ, ενός (1) υποτρόφου του προγράμματος υποτροφιών «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και ενός (1) αλλοδαπού υποτρόφου του Ελληνικού Κράτους.
Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής με προπτυχιακές σπουδές που έχουν άμεση συνάφεια με τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος. Ενδεικτικές σχολές των οποίων οι απόφοιτοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι τα τμήματα Αρχιτεκτονικής, οι σχολές Καλών Τεχνών, τα τμήματα Βιομηχανικού Σχεδιασμού και άλλες συναφείς σχολές. Αιτήσεις αποφοίτων από άλλα τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ γίνονται δεκτές όταν οι υποψήφιοι έχουν ήδη είτε μεταπτυχιακές σπουδές στα παραπάνω αντικείμενα είτε αναγνωρισμένη επαγγελματική εμπειρία.

Υποβολή αιτήσεων
Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας έως τις 30 Ιουνίου 2015. Οι υποψήφιοι καλούνται να επισυνάψουν τα εξής:
1. Αντίγραφο τίτλου σπουδών
2. Portfolio σε μορφή pdf έκτασης περίπου 10 σελίδων
3. Βιογραφικό Σημείωμα
4. Αποδεικτικό γνώσης ξένων Γλωσσών

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την επιτροπή επιλογής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνέντευξη.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την διαδικασία των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, κα.Γεωργία Ταχούλα, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Θ., Πεδίο Άρεως, 38334 Βόλος, T: 24210 74242 (Τετάρτη και Πέμπτη: 18:00-21:00), K: 6977424294 (καθημερινά: 12:30-15:30 & 18:00-20:00), F: 24210 74244 & 24210 74598, e-mail: parapoesis@gmail.com.

Ο Διευθυντής
Καθηγητής ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΟΝΑΣ


* Δείτε στην Proslipsis.gr, την πληρέστερη πηγή για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved