ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Σύντομα προγράμματα σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.1.2020, 16:14

Τέσσερα σύντομα προγράμματα σπουδών θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), για τα οποία υποβάλλονται αιτήσεις.

Αναλυτικά:

Το πρώτο πρόγραμμα έχει ως θέμα την «ολοκληρωμένη Μεθοδολογία Διδασκαλίας. Περιεχόμενο μάθησης, εκπαιδευτικές μέθοδοι και υποκίνηση».

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 300 ώρες που κατανέμονται σε 15 εβδομάδες, έχει διδακτικό υλικό 450 περίπου σελίδων, αντιστοιχεί σε 10 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ. 

Επιπλέον, το περιεχόμενο του προγράμματος περιέχει, εκτός των άλλων, ενότητα για τις «Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων», συνεπώς αντιστοιχεί στη μοριοδότηση για την επιλογή: α) υποψηφίων εκπαιδευτών ενηλίκων στα ΔΙΕΚ-ΔΣΕΚ (Υπουργική απόφαση: Κ1/122450/25-07-2018, ΦΕΚ:3007/ΒΆ/25-07-2018, έγγραφο Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης: υπ. αρ. Κ1/124198/01-08-2019) και β) μονίμων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στα ΣΔΕ (Υπουργική απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ: υπ. αρ. Κ1/125377/05-08-2019).

Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους επιμορφωνόμενους τη δυνατότητα να κατανοούν σε βάθος τις πολλαπλές διαστάσεις μίας ολοκληρωμένης διδασκαλίας (περιεχόμενο, υποκίνηση, σχέσεις διδασκόντων-διδασκομένων, σχέση με το κοινωνικό πλαίσιο) και να μπορούν να εφαρμόζουν ολοκληρωμένες διδασκαλίες στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα προσφέρει παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
-  Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-  Εκπαιδευτές Ενηλίκων, αποφοίτους ΑΕΙ.
-  Αποφοίτους Σχολών Νηπιαγωγών, ΠΤΔΕ και Καθηγητικών Σχολών και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 Μαρτίου 2020 και λήγει στις 28 Ιουνίου 2020. Το κόστος συμμετοχής είναι 300¤ και για ανέργους 200 ευρώ, με υποβολή βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  στο πρόγραμμα από 20 Ιανουαρίου 2020 μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2020 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Lkaldani@eap.gr ή να καλείτε στο 210-9097214 (αρμόδια: κ. Καλδάνη). Για υποβολή αίτησης πατήστε εδώ και για αναλυτικές πληροφορίες εδώ.


Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας 
Τα άλλα τρία σύντομα προγράμματα σπουδών εντάσσονται στον Δ' κύκλο και θα τα υλοποιήσει η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.
 
Πρόκειται για τα ακόλουθα προγράμματα:
1. Εφαρμογές Γεωργίας Ακριβείας.
2. Εισαγωγή στη Διαχείριση Αποβλήτων.
3. Φυσικά Καταστροφικά Φαινόμενα Υπό το Πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά έως 31 Ιανουαρίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες στέλνουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sps-sthet@eap.gr (αρμόδια: κ. Τερέζη) ή καλούν στο 2610367542.

Επισημαίνεται ότι τα Σύντομα Προγράμματα Σπουδών της Σχολής απευθύνονται πλέον και στους ενεργούς φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved