ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Κρήτης | Θέσεις στο Μεταπτυχιακό: Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών

Proslipsis.gr | Αθήνα 14.04.2022, 22:05

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης προκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών είναι η άρτια προετοιμασία έμψυχου δυναμικού στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο διεπιστημονικό πεδίο της επιστήμης και της τεχνολογίας των υλικών με εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης και σταδιοδρομίας. Οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ΠΜΣ έχουν σχεδιαστεί με στόχο την ολοκληρωμένη θεώρηση και σε βάθος εκπαίδευση, με έμφαση στην διεξαγωγή καινοτόμου έρευνας, στα παρακάτω πεδία αιχμής της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών:
- Οπτοηλεκτρονικής - Μαγνητικών υλικών - Νανοτεχνολογίας
- Πολυμερών - Κολλοειδών
- Θεωρητικής-Υπολογιστικής Επιστήμης Υλικών
- Συνθετικής Χημείας Υλικών
- Βιοϋλικών - Βιομορίων

Η επιτυχής ολοκλήρωση του ΠΜΣ οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) μετά από σπουδές διάρκειας 4 εξαμήνων που συμπεριλαμβάνουν την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων και την εκπόνηση και συγγραφή Μεταπτυχιακής Εργασίας. Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η Αγγλική.

Το ΠΜΣ απαιτεί καθημερινή συμμετοχή των φοιτητών σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Επίσης, σαν μέρος της εκπαίδευσής τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν επικουρικά στη διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το ΠΜΣ έχουν κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη.

Tα ακαδημαϊκά κριτήρια που συνεκτιμώνται για την επιλογή ορίζονται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών. Στα ακαδημαϊκά κριτήρια περιλαμβάνονται ο βαθμός του πτυχίου, η βαθμολογία στα μαθήματα που είναι σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ, η επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών, καθώς και η σχετική ερευνητική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υποψηφίου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά (υποβάλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας https://postgrad.cict.uoc.gr):
- Αίτηση
- http://www.materials.uoc.gr/el/grad/announcements/2021/call_20220404_msc.html
- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
- Έκθεση ενδιαφερόντων
- Αντίγραφο πτυχίου, αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ (όπου απαιτείται)
- Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
- Μέχρι τρεις (3) συστατικές επιστολές
- Όποια άλλα στοιχεία θεωρεί ο υποψήφιος ότι τεκμηριώνουν επιστημονική αριστεία και ποιότητα
- Στοιχεία που αποδεικνύουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά λογαριασμός e-mail από τον οποίο θα ενημερώνεστε για την πορεία της υποψηφιότητας σας.

Οι συστατικές επιστολές θα αποσταλούν απΆ ευθείας από τους συντάκτες, στην γραμματεία μεταπτυχιακών σπουδών postgradteam@materials.uoc.gr

Προθεσμία υποβολής Δικαιολογητικών για το ΠΜΣ ορίζεται η 27η Μαΐου 2022. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 03 Ιουνίου 2022 μεταξύ 10:00 - 13:00. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για υποψήφιους που διαμένουν εκτός Κρήτης.

H υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://postgrad.cict.uoc.gr. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει α) να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη, β) να επεξεργαστούν την αίτηση τους, συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία της ιστοσελίδας και αναρτώντας (upload) αρχεία για τα υπόλοιπα στοιχεία, και γ) στο τέλος να πραγματοποιήσουν την οριστική υποβολή, πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, κ. K. Μακράκη (τηλ. +30 2810-394293, p.makraki@materials.uoc.gr) ή στον Διευθυντή Μεταπτυχιακών Σπουδών καθ. Γ. Κοπιδάκη (kopidaki@materials.uoc.gr). 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved