ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο | Ίδρυση του Μεταπτυχιακού: Παραστατικές Τέχνες

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.05.2022, 18:24

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενέκρινε την ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Παραστατικές Τέχνες» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στη θεωρητική μελέτη και ερευνητική προσέγγιση των παραστατικών τεχνών τόσο στο διαχρονικό τους εύρος, εκκινώντας από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, όσο και στο θεματικό, προσφέροντας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα για μία εις βάθος κριτική προσέγγιση του αντικειμένου μέσω αφενός της συγκρότησης τριών ειδικεύσεων και αφετέρου της δημιουργίας ενός ευρύτατου φάσματος Θεματικών Ενοτήτων (Θ.Ε.).

Οι Θεματικές Ενότητες, οι οποίες κλιμακώνονται εύρυθμα και διακλαδίζονται στοχευμένα σε τρεις ειδικεύσεις, βασίζονται σε θεματικό υλικό από πολυάριθμους κλάδους των παραστατικών τεχνών, όπως παραστασιολογία, αρχαίο και παγκόσμιο θέατρο, ιστορία και θεωρία του χορού, λυρικό θέατρο, σύγχρονες μορφές επιτέλεσης κ.ά. Επίσης, στο ως άνω μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνονται αντικείμενα που έχουν άρρηκτη σύνδεση με τον χώρο των παραστατικών τεχνών και εν γένει του πολιτισμού (όπως είναι η εκπαίδευση, η πολιτισμική πολιτική και διαχείριση και η πληροφορική).

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1853|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved