ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο | Ίδρυση του Μεταπτυχιακού: Φιλοσοφία και Τέχνες

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.05.2022, 18:24

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ενέκρινε την ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φιλοσοφία και Τέχνες» (Philosophy and Arts) της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης, εντός και εκτός Ελλάδας, που θέλουν να μυηθούν βαθύτερα στη σχέση της Φιλοσοφίας και των Τεχνών. Θα δώσει τη δυνατότητα παράλληλης και επάλληλης μελέτης και των δύο πεδίων.

Ένας βασικός στόχος του Πρόγραμμα είναι να αναδείξει τις σχέσεις Φιλοσοφίας και Τεχνών οι οποίες αναμφίβολα υπήρξαν σημαντικότατες ήδη από την εποχή της αρχαίας τραγωδίας και συνεχίζουν να είναι σημαντικές μέχρι σήμερα. Από το σύνολο των Τεχνών το Πρόγραμμα πέρα από τη γενική θεωρητική προσέγγιση επικεντρώνεται ειδικότερα στη μελέτη των σχέσεων της Φιλοσοφίας με το Θέατρο, τον Κινηματογράφο και τη Μουσική. Επιπλέον στοχεύει στο να προσεγγίσει τις Τέχνες και τον θεωρητικό περί τέχνης λόγο ως δραστηριότητες, οι οποίες συντελούνται εντός συγκεκριμένων θεσμικών και θεωρητικών πλαισίων. Παράλληλα, το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. στοχεύει να αναδείξει το γεγονός ότι ο δημόσιος, θεωρητικός λόγος γύρω από τις Τέχνες μπορεί να είναι ελκυστικός και ενημερωτικός. 

Ένας ακόμη στόχος είναι η ανάδειξη των πολύπλοκων και πολυδιάστατων θεσμικών σχέσεων που συγκροτούν την τέχνη, των καλλιτεχνικών αναπαραστάσεων που μπορεί να εισάγουν στους θεσμικούς ρόλους οι αισθητικές πρακτικές και οι καλλιτεχνικές καινοτομίες, του ρόλου που διαδραματίζει η αισθητική και η Τέχνη στη συγκρότηση, αναπαραγωγή και αναμόρφωση κοινωνικών διακρίσεων και πολιτισμικών προτύπων (για παράδειγμα, ο ρόλος του φύλου). 
Τέλος στοχεύει στη μελέτη ειδικών περιπτώσεων που αναδεικνύονται στο παραπάνω πλαίσιο όπως για παράδειγμα η σχέση της Φιλοσοφίας και των Επιστημών με τη Λογοτεχνία.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 1853|2022.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved