ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Μεταπτυχιακό στην ανάπτυξη ορεινών όγκων από το ΕΜΠ (7/11/07)


Αθήνα 8.11.2007, 08:08
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών για τη δεύτερη κατεύθυνση σπουδών του διεπιστημονικού προγράμματος
μεταπτυχιακών σπουδών «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» με αντικείμενο το περιβάλλον και την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, εξέδωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν, μετά την απόκτηση του μεταπτυχιακού διπλώματος, να εργαστούν στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αξιοβίωτη ολοκληρωμένη τους ανάπτυξη και στο ξαναζωντάνεμα της ελληνικής υπαίθρου.

Μαθήματα
Ο κύκλος σπουδών για την απόκτηση του ΜΔΕ περιλαμβάνει μεταπτυχιακά μαθήματα και εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας  και διαρκεί κατ’ ελάχιστο ένα πλήρες ημερολογιακό έτος και σε κάθε περίπτωση όχι πλέον των δύο ετών. Οι κάτοχοι ΜΔΕ έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν τη συνέχιση των μεταπτυχιακών σπουδών τους σε μία από τις συνεργαζόμενες Σχολές του ΕΜΠ για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Τα μαθήματα και οι ερευνητικές εργασίες της δεύτερης κατεύθυνσης, η οποία θα λειτουργήσει το 2008, θα πραγματοποιoύνται στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ  στο Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ) στο Μέτσοβο, όπου θα διαμένουν δωρεάν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που θα επιλεγούν και δεν έχουν μόνιμη κατοικία στο Μέτσοβο.

Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ διακρίνονται σε Υποχρεωτικά Μαθήματα Κορμού και σε Κατ' Επιλογήν Υποχρεωτικά Μαθήματα. Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ έως δέκα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων έξι έως οκτώ τουλάχιστον Υποχρεωτικών Μαθημάτων Κορμού και στη συνέχεια, η εκπόνηση και έγκριση μεταπτυχιακής εργασίας. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμμετοχή στις συναφείς εργασίες είναι υποχρεωτική. Θα μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο μέχρι μία και μάλιστα απολύτως δικαιολογημένη απουσία σε κάθε μάθημα. Μεταπτυχιακοί φοιτητές με δύο ή περισσότερες απουσίες σε ένα μάθημα αποκλείονται από τις εξετάσεις του μαθήματος.

Δεκτοί
Στην κατεύθυνση σπουδών “Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών” του γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι Μηχανικοί Σχολών του ΕΜΠ ή άλλων αντίστοιχων Τμημάτων - Σχολών ΑΕΙ της χώρας και αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, με βαθμό διπλώματος ή πτυχίου τουλάχιστον 6,5 με άριστα το 10. Επίσης γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι ισοτίμων Τμημάτων - Σχολών συγγενούς γνωστικού αντικειμένου της ημεδαπής ή της αλλοδαπής από θετικές ή τεχνολογικές κατευθύνσεις, για τους οποίους η απόκτηση του ΜΔΕ δεν συνεπάγεται και την απόκτηση του βασικού διπλώματος του ΕΜΠ. Με τον παραπάνω περιορισμό γίνονται κατ' αρχήν δεκτές προς εξέταση και αιτήσεις υποψηφιότητας κατόχων τίτλων σπουδών λοιπών Τμημάτων ΑΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις.

Επιλογή
Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα ληφθούν υπόψη:
α. Οι σπουδές και ο γενικός βαθμός διπλώματος ή πτυχίου των υποψηφίων.
β. Η επίδοση στα συναφή προς το ΔΠΜΣ μαθήματα και στη διπλωματική εργασία.
γ. Η επαρκής και τεκμηριωμένη γνώση ξένων γλωσσών (και ιδίως της αγγλικής)  και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
δ. Η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία.
ε. Οι συστατικές επιστολές.
στ. Η επάρκεια της τεκμηρίωσης της επιθυμίας κάθε υποψηφίου να επιλεγεί ως  Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο ΔΠΜΣ του ΕΜΠ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» στην κατεύθυνση «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών  Περιοχών» και να παρακολουθήσει επιτυχώς τα μαθήματα και τις ασκήσεις στις συγκεκριμένες συνθήκες της φυσικής, κλιματικής και κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας μιας χαρακτηριστικής ζωντανής ορεινής  περιοχής της χώρας μας όπως το Μέτσοβο, στην οποία όλη τη διάρκεια του χρόνου παρουσιάζονται, εξελίσσονται και αντιμετωπίζονται πολυδιάστατα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα.
Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται σε είκοσι (20) κατ’ ανώτατο όριο. Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών θα γίνει με συνεκτίμηση των παραπάνω κριτηρίων και των προϋποθέσεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν διεξοδικά για το πρόγραμμα στη διεύθυνση:
http://www.survey.ntua.gr/main/studies/environ/envir-g.html και ακλολούθως να κατεβάσουν το ειδικό αρχείο – φόρμα αίτησης υποψηφιότητας (ή να το παραλάβουν από τη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ) και να καταθέσουν μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2008 στη διεύθυνση: Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών,  Ε.Μ.Πολυτεχνείο, Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα (Ώρες εξυπηρέτησης υποψηφίων 11:30-13:30).       
   
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2008, ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται από την κ. Μ. Μπεζεριάνου και τον κ. Κ.Βαμβουκάκη, τηλ.: 210-7722780, την κ. Σ. Κουμαντάκη, τηλ.: 210-772 2776 και τη Γραμματεία της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, κ. Φ. Κρεμιζή, τηλ.: 210-7722692.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved