ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Επιστροφή    
Θέσεις στο μεταπτυχιακό: Διοίκηση επιχειρήσεων - "Athens MBA" 13/7/09


Αθήνα 13.7.2009, 22:42
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) συνεχίζουν για 12ο έτος το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - "Athens ΜΒΑ".

Το πρόγραμμα είναι μερικής φοίτησης και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται να αναλάβουν διοικητικές ευθύνες στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Οι mεταπτυχιακές sπουδές οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (ΜΔΕ) μετά από κύκλο σπουδών διάρκειας δύο πλήρων ημερολογιακών ετών.

Προϋποθέσεις εισαγωγής είναι:
α) να έχουν τίτλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Θετικών, Τεχνικών, Οικονομικών ή Κοινωνικών Επιστημών
β) να έχουν τουλάχιστον 3ετή επαγγελματική απασχόληση μετά τη λήψη του πτυχίου.

Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται εντατική παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε 20 μαθήματα κορμού και επιλογής, καθώς και η εκπόνηση ατομικής μεταπτυχιακής εργασίας. Τα μαθήματα κατά κανόνα απαιτούν, πέρα από την υποχρεωτική παρακολούθηση, αυτενέργεια των φοιτητών με συμμετοχή σε συζητήσεις στην τάξη και εκπόνηση εργασιών. Τα μαθήματα διεξάγονται καθημερινές 2 ή 3 φορές την εβδομάδα σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον πρόγραμμα και ώρες 17:00 - 21:00.

Οι φοιτητές καλούνται να συνεισφέρουν στο κόστος φοίτησης ποσό ύψους € 8.800 (η συνεισφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί από τον εργοδότη του φοιτητή ή από άλλους φορείς, π.χ. ΟΑΕΔ.).

Ο αριθμός των εισακτέων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10 ορίζεται κατά ανώτατο σε 30 άτομα.

Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από Επιτροπή Επιλογής που απαρτίζεται από διδάσκοντες και των δύο Ιδρυμάτων, η εισήγηση της οποίας επικυρώνεται από το όργανο διοίκησης του Προγράμματος που είναι η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (ΕΔΕ).

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης των δικαιολογητικών, θα κληθεί αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος του αριθμού των εισακτέων σε προσωπική συνέντευξη η οποία θα συνεκτιμηθεί στην τελική επιλογή.

Τα αποτελέσματα της επιλογής θα γνωστοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009.

Η έναρξη των μαθημάτων του ακαδημαϊκού έτους 2009 - 10 θα ορισθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 (εξαιρείται το διάστημα 27/7-21/8) στις ακόλουθες Γραμματείες:
- Γραμματεία Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Κτίριο Μηχανολόγων, 1ος όροφος), ώρες 11:30-13:30, τηλέφωνα 2107723695, κα. Τζίμα και 2107723538, κα. Μουντζουρίδη.
- Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών ΟΠΑ (Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 9ος όροφος), ώρες 11:30-13:30, τηλ. 2108203690, κα. Ψηλού.

Για την αξιολόγηση της αίτησης απαιτείται κατάθεση τέλους € 45 στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με αριθμό 110/47040107 (ΕΛΚΕ ΟΠΑ).

Η πλήρης αίτηση περιλαμβάνει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αίτηση σε ειδικό έντυπο, χορηγούμενο από το διαδίκτυο
- Φωτοαντίγραφο του καταθετηρίου του τέλους αξιολόγησης (βλ. παραπάνω)
- Αντίγραφο διπλώματος - πτυχίου
- Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
- Βεβαίωση ισοτιμίας πτυχίου από ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για όσους προέρχονται από Ιδρύματα του εξωτερικού
- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
- Δύο εμπιστευτικές (σφραγισμένες από τον συντάκτη τους) συστατικές επιστολές - το σχετικό έντυπο που χορηγείται από το διαδίκτυο είναι υποβοηθητικό αλλά όχι δεσμευτικό
- Πιστοποιητικά γνώσης αγγλικής γλώσσας, π.χ. Proficiency, Advanced, Lower, πρόσφατα αποκτηθέντα TOEFL (score >= 64 ) ή IELTS (score >= 6) ή TOEIC (score >= 505), σπουδές ή αποδεδειγμένη εργασία σε αγγλόφωνη χώρα
- Πιστοποίηση εργοδοτών για προϋπηρεσία και τρέχουσα απασχόληση ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα
- Τέσσερις έγχρωμες φωτογραφίες

Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να κατατεθούν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα.

Επίσης θα συνεκτιμηθεί:  Πιστοποιημένη γνώση άλλων ξένων γλωσσών, GMAT κ.λπ.

Πρόσθετες πληροφορίες καθώς και τα απαιτούμενα έντυπα παρέχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://simor.mech.ntua.gr/athensmba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved