ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το υπουργείο Παιδείας για τα σεμινάρια ειδικής αγωγής

 

Αθήνα 11.5.2010, 17:32

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας είναι ενήμερη και σύμφωνη με τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν τα σεμινάρια ειδικής αγωγής ως προσόν διορισμού των εκπαιδευτικών, κάτι που προβλέπει ο νέος νόμος για την παιδεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη, όπως συμβαίνει και με άλλες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αλλάζουν τα εκπαιδευτικά δεδομένα, έχρηζε σύντομης μεταβατικής περιόδου, προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι εκπαιδευτικοί. Η κατάργηση των σεμιναρίων ως προσόν διορισμού δεν συνεπάγεται όμως και απαγόρευση διοργάνωσής τους από τα Πανεπιστήμια ή από άλλους φορείς με ή χωρίς πληρωμή, δεδομένου ότι αυτό θα ήταν πρωτοφανές στα εκπαιδευτικά δεδομένα και αδύνατον να συμβεί ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια, λόγω του αυτοδιοίκητου.  Επιπροσθέτως το υπουργείο θα διοργανώσει για πρώτη φορά διαγωνισμό για την ειδική αγωγή, για τους κλάδους ΠΕ61-ΠΕ71, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα και της ΔΟΕ για το διορισμό των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών.

Η καταγγελία της ΔΟΕ
Χθες η ΔΟΕ κατήγγειλλε την απόφαση του υπουργείου να εγκρίνει πρακτική άσκηση, εντός του δημοσίου σχολείου, των επιμορφούμενων στα σεμινάρια των 400 ωρών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους δίνεται η δυνατότητα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, να χορηγούνται ακαδημαϊκοί τίτλοι και επαγγελματικές πιστοποιήσεις σε φορείς που βρίσκονται εκτός δημόσιου Πανεπιστημίου, με υψηλότατο κόστος (που ξεκινάει από 1.700 ευρώ έως και 3.300 ευρώ το άτομο) για τους συμμετέχοντες ανέργους εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό ότι δε μιλάμε πια για εμπορευματοποίηση της γνώσης, αλλά για μια καθαρή ιδιωτικοποίηση, μέσα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου είχε χαρακτηρίσει τα σεμινάρια αυτά "σεμινάρια της ντροπής" και δεσμεύθηκε πως θα καταργηθούν και δεν θα αποτελούν προσόν διορισμού.

Η ΔΟΕ κάλεσε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ, σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων, να αρνηθούν την πραγματοποίηση των πρακτικών ασκήσεων στο δημόσιο σχολείο. Επίσης, καλεί τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου να ανακαλέσει την απόφασή του και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να καταργήσει τώρα και όχι μετά το δεύτερο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο, τη δυνατότητα χρήσης, ως προσόν διορισμού, των σεμιναρίων 400 ωρών και να ζητήσει από τους φορείς που τα διοργανώνουν να τα σταματήσουν άμεσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved