ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διώξεις για τη διαρροή στις εξετάσεις Baccalaureate

 

Αθήνα 11.5.2010, 18:33

Στα δικαστήρια παραπέμπει η Εισαγγελία Αθηνών 21 εμπλεκόμενους στην περιπτώση της διαρροής θεμάτων των εξετάσεων του προγράμματος International Baccalaureate (IB) τα έτη 2007-2008 και 2008-2009 από τρία ιδιωτικά Λύκεια της Αθήνας και συγκεκριμένα το Κολλέγιο Ψυχικού, τη Σχολή Μωραΐτη και τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Μάλιστα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρουτός, κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας.

Από τους κατηγορουμένους 3 παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και 18 μαθητές μαζί με τους γονείς τους για ενεργητική δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη τους προσδιορίστηκε τον Ιανουάριο 2011.

Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε γνωστή η διαρροή ο Οργανισμός International Baccalaureate (IBO), που εδρεύει στη Γενεύη, "πάγωσε" προσωρινά τα αποτελέσματα και προχώρησε στη διενέργεια έρευνας. Σήμερα οι εξετάσεις γίνονται με νέο, πιό αυστηρό πλαίσιο.

Το International Baccalaureate (IB) είναι διετές πρόγραμμα σπουδών για μαθητές 16 έως 19 ετών. Οι κάτοχοι ανάλογων τίτλων αποκτούν πρόσβαση στα πλέον αξιόλογα πανεπιστήμια του κόσμου. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο το πρόγραμμα παρακολουθούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές, ενώ στην χώρα μας λειτουργεί σε 14 ιδιωτικά σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved