ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Πρόσκληση προς ΑΕΙ για συμμετοχή στο Erasmus Mundus

 

Αθήνα 23.7.2010, 12:10

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus Mundus 2009-2013 (Δράση 2 - Συμπράξεις), εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόσκληση αφορά τη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ευρώπη και τρίτες χώρες της περιφέρειας της Νοτίου Μεσογείου (Αίγυπτος, Ισραήλ και κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη), τις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και τα Δυτικά Βαλκάνια (Δράση 2, Σκέλος 1).

Ο γενικός στόχος του προγράμματος Erasmus Mundus είναι να προωθήσει την ευρωπαϊκή τριτοβάθμια εκπαίδευση, να συμβάλει στη βελτίωση και ανάδειξη των προοπτικών σταδιοδρομίας των φοιτητών και να προαγάγει τη διαπολιτισμική κατανόηση μέσω της συνεργασίας με τρίτες χώρες, σύμφωνα με τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ που αποσκοπούν στη βιώσιμη ανάπτυξη τρίτων χωρών στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
- να προαγάγει τη διαρθρωμένη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να προσφέρει υψηλή ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία, η οποία θα είναι ελκυστική τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απώτερο στόχο τη δημιουργία κέντρων αριστείας,
- να συμβάλει στον αμοιβαίο εμπλουτισμό των κοινωνιών με την ανάπτυξη των προσόντων γυναικών και ανδρών ώστε να εφοδιάζονται με τις κατάλληλες δεξιότητες, ειδικά όσον αφορά την αγορά εργασίας, να αποκτούν μεγαλύτερη ευρύτητα πνεύματος και διεθνείς εμπειρίες μέσα από την προώθηση της κινητικότητας για τους πλέον προικισμένους φοιτητές και ακαδημαϊκούς από τρίτες χώρες, προκειμένου να αποκτούν προσόντα ή/και εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την κινητικότητα των ικανότερων ευρωπαίων φοιτητών και ακαδημαϊκών προς τις τρίτες χώρες,
- να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων και της ικανότητας διεθνούς συνεργασίας των ιδρυμάτων
τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις τρίτες χώρες μέσα από την ενίσχυση των ρευμάτων κινητικότητας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών,
- να βελτιώσει την προσβασιμότητα και να ενισχύσει το προφίλ και την προβολή της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως, καθώς και την ελκυστικότητά της για τους πολίτες τρίτων χωρών αλλά και τους πολίτες της ίδιας της Ένωσης.

Η δράση 2 αποσκοπεί στην καλλιέργεια της διαρθρωμένης συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ευρώπη και τρίτες χώρες μέσω της προώθησης της κινητικότητας σε όλα τα επίπεδα σπουδών για φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό (οι ροές κινητικότητας δεν αφορούν όλες τις περιοχές και τις ομάδες κρατών).

Ο Οδηγός προγράμματος Erasmus Mundus και τα σχετικά έντυπα αιτήσεων διατίθενται στην ηλεκτρονική
διεύθυνση:
http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/funding/higher_education_institutions_en.php. Ως προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη δράση 2 του Erasmus Mundus -Συμπράξεις ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved