ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τι αλλάζει στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση

 

Αθήνα 5.8.2010, 12:21

Αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) σε αντιστοίχιση με αυτά των ΤΕΕ ΒΆ κύκλου, ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα και γνωστοποίησε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό ΕΠΑΛ, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, θα υπάρξουν επαφές και συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια ώστε να καθιερωθεί ένας νέος τρόπος διδασκαλίας και επικοινωνίας, όσον αφορά και τη χρήση των εργαστηρίων και τις εργασίες και τη σύνδεση με τις αντίστοιχες ειδικότητες των ΤΕΙ. Επίσης, ανακοίνωσε ότι από τον Οκτώβριο  σε κάθε ΕΠΑΛ θα υπάρχει ομάδα που θα αξιολογεί και θα παρακολουθεί την μεταρρύθμιση προκειμένου αυτή να προσαρμοστεί στα οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιφέρειας. Επίσης, επεσήμανε ότι με τις αντιστοιχίσεις των ειδικοτήτων και κατ' επέκταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, δίνεται η λύση που αναμένουν χιλιάδες απόφοιτοι της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι κάθε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ θα παρακολουθείται στενά προκειμένου να διακριβωθεί ο τρόπος οργάνωσής του, οι ελλείψεις και τα προβλήματά του. "Έχει σημασία σήμερα να στείλουμε το μήνυμα ότι από την τεχνική εκπαίδευση μπορούν να προκύψουν επαγγελματικοί δρόμοι για κάθε παιδί, για κάθε μαθητή, για κάθε μαθήτρια που την επιλέγει", τόνισε η τυφυουργός.

Τα ΙΕΚ
Η υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), σημειώνοντας ότι η νέα διοίκηση του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) έχει ήδη προχωρήσει στην αναδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών. "Α
πό τα 114 Παραρτήματα και ΙΕΚ έγινε ένας πλήρης εξορθολογισμός με βάση την ανάγκη να λειτουργούν σωστά οι ειδικότητες με όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό και τα εργαστήρια που χρειάζονται. Έτσι, από φέτος θα λειτουργήσουν 92 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης με 200 ειδικότητες σε όλη τη χώρα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved