ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΟΜΙΔΑ: Οδηγίες για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης

 

Αθήνα 24.8.2010, 17:11

Οδηγίες προς τους φοιτητές και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, ενόψει της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

"Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως, με ελάχιστες γνωστές σ΄εμάς εξαιρέσεις, για το αυτονόητο: να οργανώσουν γραφεία στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες, ή έστω ειδικές ιστοσελίδες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία συμβουλεύει τους φοιτητές τα ακόλουθα:

1. Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους. Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων.
2. Μην ψάχνετε για σπίτι έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου (σύνηθες λάθος των γονέων...). Λίγους δρόμους ή λίγες στάσεις πιο κάτω υπάρχουν πολλά σπίτια που σας περιμένουν, ανακαλύψτε τα.
3. Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα δείτε. Αν σας ζητήσουν μίσθωμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας, μην το δεχτείτε, γιατί θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!
4. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σήμερα ενοικιάζονται πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.
5. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της ημέρας.
6. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο, τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.
7. Μακρυά από τα δήθεν "γραφεία πληροφοριών", τα οποία υπόσχονται ότι αν τους προκαταβάλλετε κάποιο ποσό, θα σας βρούν αμέσως σπίτι όπως το θέλετε. Τις περισσότερες φορές οι "πληροφορίες" τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή, πριν υπογράψετε μισθωτήριο και παραλάβετε το σπίτι!

Οδηγίες για τη σύναψη μισθώσεων μπορεί κανείς να βρει στον δικτυακό τόπο της ΠΟΜΙΔΑ www.idioktisia.gr, ενώ από τα γραφεία του (Σοφοκλέους 15) μπορεί να προμηθευθεί τα ειδικά μισθωτήρια φοιτητικών μισθώσεων.

Πού να αναζητήσετε κατοικία
1. Αθήνα: Δωρεάν προσφορά - ζήτηση φοιτητικής στέγης στην περιοχή Αθήνας, Πειραιά και περιχώρων, μέσα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα
www.rento.gr, η οποία λειτουργεί και ως δωρεάν προσφερόμενη υπηρεσία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνώ , του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πειραιά προς τους φοιτητές τους, και ως δωρεάν υπηρεσία της ΠΟΜΙΔΑ προς τα μέλη της.
2. Θεσσαλονίκη: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Γραφείο Στέγασης τηλ.: 2310-991372 & 73, 994168, 996743, 996771 και φαξ: 2310-995112.
3. Ιωάννινα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γραφείο Στέγασης τηλ. 26510-97106, φαξ 26510-97024, ιστοσελίδα προσφοράς-ζήτησης φοιτητικής στέγης:
4. Χανιά: Πολυτεχνείο Κρήτης: Γραφείο Στέγασης τηλ. 28210 37047 -8, fax 28210 28418, ιστοσελίδα προσφοράς - ζήτησης φοιτητικής στέγης
www.tuc.gr/1060.html.

Τα υπόλοιπα μέσα για εκμίσθωση ή μίσθωση φοιτητικής κατοικίας είναι σήμερα τα εξής:
- Αγγελίες στους πίνακες ανακοινώσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και σε άλλους χώρους έξω από τις σχολές, που αναρτούν οι ιδιοκτήτες προσφερόμενων κατοικιών.
- Ενοικιαστήρια έξω από τις κατοικίες και σε διάφορα κοντινά τοπικά δημόσια μέρη.
- Μικρές αγγελίες στον ημερήσιο, τον περιοδικό και τον ειδικό τύπο αγγελιών και το διαδίκτυο.
- Οι Τοπικές Ενώσεις Ιδιοκτητών Ακινήτων, σε μερικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Τρίπολη, η Καστοριά (δείτε τον κατάλογο των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ στην ιστοσελίδα μας
www.pomida.gr ).
- Τα Γραφεία των επίσημων μεσιτών, κατά προτίμηση των συνοικιών κοντά στις περιοχές όπου αναζητείται η κατοικία.
- Αθήνα: Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, Χαρ. Τρικούπη 24, τηλ.: 210-3621930
- Θεσσαλονίκη: Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Συγγρού 26, τηλ.: 2310-525423
- Ελλάδα: Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος, ευρετήριο διευθύνσεων οργανώσεων μεσιτών στις πόλεις της χώρας όπου λειτουργούν σωματεία-μέλη της:
www.omase.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved