ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διά βίου μάθηση (δείτε το τελικό κείμενο)
 

 

Αθήνα 26.8.2010, 15:32

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».

Σύμφωνα με το υπουργείο, το νομοσχέδιο στοχεύει στη ρύθμιση του χώρου, που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, στις οποίες δραστηριοποιούνται, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Με το νομοσχέδιο δημιουργείται πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης στους φορείς παροχής εκπαίδευσης, τίθεται το πλαίσιο πιστοποίησης των προσόντων των πολιτών, δίδεται η δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ των βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος και θεσπίζεται Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το νομοσχέδιο (αρχείο pdf 430 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved