ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οικολόγοι Πράσινοι: Θύμα του ΔΝΤ η σχολική χρονιά

 

Αθήνα 26.8.2010, 16:12

Θύμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κινδυνεύει να πέσει η φετινή σχολική χρονιά, "καθώς ο χώρος της σχολικής εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται με καθαρά λογιστικές αντιλήψεις", προειδοποιούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

"Η μαζική έξοδος των εκπαιδευτικών λόγω ασφαλιστικού, η μείωση των νέων διορισμών κατά 50% και ο δραστικός περιορισμός των προσλήψεων αναπληρωτών σε σχέση με άλλες χρονιές, δημιουργούν δραματικά κενά στο εκπαιδευτικό δυναμικό. Την ίδια στιγμή αναμένεται αύξηση του αριθμού των μαθητών, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων οδηγεί αρκετές οικογένειες να εγκαταλείψουν την ιδιωτική εκπαίδευση και να στραφούν στο δημόσιο σχολείο", αναφέρει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει: "Ο κίνδυνος να χαθούν πλήθος διδακτικές ώρες λόγω αδυναμίας να καλυφθούν τα κενά, αλλά και η  αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών  καθώς πιέζονται να παρέχουν απλήρωτη υπερωριακή εργασία και να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή, δημιουργούν εκρηκτικό περιβάλλον στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από τους 116 νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, μόλις λίγες μέρες πριν την αρχή της σχολικής χρονιάς, που επισημαίνουν ότι τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές θα ξεπερνούν τις 10.000, ακόμα και μετά τον πρώτο κύκλο προσλήψεων την 1η Σεπτεμβρίου".

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να εξηγήσει στους πολίτες γιατί περιορίστηκαν κατά 50% οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και της υπουργού ότι από την πολιτική παγώματος των προσλήψεων θα εξαιρούνταν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Παράλληλα, απαιτούν την άμεση κάλυψη των αναγκών, τουλάχιστον σε εκπαιδευτικό προσωπικό, "ώστε να σταματήσει η περαιτέρω απαξίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του έργου της".

"Σήμερα η συρρίκνωση των εισοδημάτων δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες για το ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης, ως συλλογικού αγαθού που μπορεί να αναπληρώσει ένα μέρος από τη χαμένη αγοραστική μας δύναμη. Ο ευαίσθητος χώρος του σχολείου θα πρέπει να προστατευθεί από τις επιπτώσεις της πολιτικής του ΔΝΤ", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved