ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Καλλικράτης" και στην ανώτατη εκπαίδευση

 

Αθήνα 26.8.2010, 20:22

Για έναν "Καλλικράτη" στην ανώτατη εκπαίδευση, με συγχωνεύσεις και αλλαγές αντικειμένου σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, έκανε λόγο απόψε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι η βάση του 10 δεν θα καταργηθεί καθώς το μέτρο είναι αποσπασματικό και δεν οδήγησε σε αναβάθμιση της παιδείας.

«Προχωράμε σε θεμελιώδεις και διαρθρωτικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι επιλογές μας δεν γίνονται για να ζεσταθούν οι τοπικές οικονομίες", τόνισε η υπουργός. "Όταν υπάρχει ένα καλό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ η αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας ακολουθεί. Ο χωροταξικός σχεδιασμός και η θεματική αναδιάρθρωση είναι αντικείμενο ενός πολύπλοκου σχεδίου. Νέο μοντέλο διοίκησης, νέα προγράμματα σπουδών, αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, αξιολόγηση ως προϋπόθεση για την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων". 

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε αποφασισμένη να δείξει σωφροσύνη και τόλμη και επανέλαβε: "Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι οι αλλαγές για τις οποίες μιλάμε δεν θα είναι αποσπασματικές".

Για τη βάση του 10, η υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει στην κυβέρνηση καμία σκέψη επαναφοράς, "καθώς το μέτρο είναι αποσπασματικό και δεν οδήγησε σε αναβάθμιση της Παιδείας. Χιλιάδες θέσεις έμεναν κενές, ενώ μέχρι πρόσφατα άνοιγαν νέα τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ". Και πρόσθεσε: "Ο ανταγωνισμός αριστείας για να μπει κάποιος στα ελληνικά Τριτοβάθμια Ιδρύματα είναι πάρα πολύ υψηλός. Το θέμα δεν είναι ότι μπαίνουν παιδιά στα Πανεπιστήμια με ένα, είναι ότι μπαίνουν παιδιά στα Πανεπιστήμια που πλησιάζουν το άριστα, το 20. Εκεί που υπάρχουν τμήματα που ελκύουν υπάρχει πολύ  υψηλός ανταγωνισμός. Υπάρχει ένας αριθμός ΤΕΙ -και εδώ θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις- που δεν είναι ελκυστικά, δεν είχαν προτιμήσεις. Διαμορφώνεται -όπως γίνεται σε άλλες χώρες-  ένα καθεστώς ελεύθερης πρόσβασης, δηλαδή ο υποψήφιος να μπορεί  με το απολυτήριο λυκείου να πάει στις σχολές χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τη διαδικασία αριστείας των εξετάσεων. Οι εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved